Victor Norén

Victor Norén - hero

Intervjuer

2023-04-05

LÄNNA 50 år – personalens designfavoriter
– En bra produkt för mig är enkel men genialisk, säger Victor. Det låter kanske tråkigt, men jag gillar produkter som fyller en funktion och helst är enkla till sin form.

Vad som började som ett extraknäck blev ett heltidsjobb inom möbelhandlaren som pågått i snart 24 år. Om det är någon i företaget som verkligen kan LÄNNA, så är det Victor.

När Victor Norén var 20 år började han på leveransavdelningen ute i Länna. Året var 1999.

– Då var vi bara 16 anställda och alla satt i samma hus och jobbade, minns Victor.

Idag jobbar han som fastighetstekniker och ansvarar för lokaldrift, men under sina år på företaget har han hunnit med många roller, bland annat på säljavdelningen och som lagerchef. Han har varit med i många projekt och sett företaget växa och få en tydligare profil, samt följt ett sortiment som utvecklats från enklare furumöbler till kvalitetsdesign från världsledande designers och varumärken.

– En bra produkt för mig är enkel men genialisk, säger Victor och fortsätter, Det låter kanske tråkigt, men jag gillar produkter som fyller en funktion och helst är enkla till sin form. Jag skulle nog vilja säga att min inredningsstil är minimalistisk.

En designfavorit är karmstolen Concrete, som ritades av Jonas Bohlin som examensarbete på Konstfack 1981 och genast skapade debatt om vad konst är och bör vara.

– Jag gillar ju de flesta material, både att se på och att jobba med, men favoriten måste ändå vara betong.

Se Victors designfavoriter.

Liknande magasinsartiklar