Vår historia

På Länna Möbler strävar vi efter att skapa vackra och inspirerande hem för alla. Genom vår kunskap, trygghet och fokus på långsiktighet strävar vi alltid efter att skapa en långvarig relation med våra kunder. Vi tror att ett välformgivet hem har en stor påverkan på vårt välbefinnande och trivsel, och vi vill vara med och bidra till att skapa dessa miljöer.

Home Page Content Row | LANNA Exclusives | Stolab | Mobile

Visionär design och hållbarhet i fokus

Vi väljer noggrant ut varumärken och produkter som är tillverkade med omsorg för miljön och stöder hållbara produktionsmetoder. Genom att arbeta med auktoriserade återförsäljare och endast sälja äkta originalprodukter garanterar vi högsta kvalitet och stödjer formgivarnas kreativa vision.

Vi strävar också efter att minska vår miljöpåverkan genom att optimera förpackningar och transport samt välja energieffektiva lösningar. Genom att främja en kultur av långsiktig konsumtion och erbjuda medvetna val för våra kunder, strävar vi efter att vara en pålitlig källa för hållbar heminredning.

Läs mer om vårt arbete med hållbarhet

lannas-historia2

En tidsresa genom
design och hantverk

Redan år 1941 grundade direktör Wilbur Gustafson Plywood-Produkter, en fabrik som tillverkade transport-lådor av plywood för olika ändamål. Deras lådor användes av bland annat Försvarsmakten, Åhléns och Sveriges Radios Symfoniorkester. Med tiden minskade efterfrågan på plywood till förmån för plast, och 1973 startade Wilburs söner en möbelbutik i den gamla fabrikslokalen.

stockholm-showroom

Efter att ha flyttat till Länna söder om Stockholm är Länna Möbler idag en av Sveriges största återförsäljare av designmöbler på nätet. Sedan våren 2020 är Länna Möbler en del av Nordiska Galleriet Group AB. Vi handplockar noggrant vårt sortiment baserat på god formgivning och utvalda varumärken.

Länna Möbler strävar efter att erbjuda en unik upplevelse för våra kunder. I vår stora butik och utställning i Länna kan du botanisera och inspireras oavsett om du söker möbler eller mindre inredningsdetaljer. Vårt kunniga team av erfarna experter är dedikerat till att erbjuda personlig service och vägledning för att hjälpa dig hitta rätt möbel.

lannas-historia4

Genom åren har vi expanderat på webben och i sociala medier och vi lägger stor vikt vid att erbjuda en trygg och smidig köpupplevelse i vår nätbutik. Med över 18 000 produkter från över 200 varumärken har vi ett brett utbud för att möta olika inredningsstilar och behov. Vi håller oss ständigt uppdaterade med de senaste trenderna och intrycken från omvärlden för att kunna erbjuda dig det bästa urvalet.

lannas-historia5

Länna x A.Huseby

Det var i början av sommaren 2022 som Länna, för att möta efterfrågan på tidlös skandinavisk inredningsdesign, öppnade sin nätbutik till Norge. Mot slutet av säsongen köptes norska A. Huseby upp och den 1 december är förnyelsen av varumärket klar, och norska Länna kan öppna dörrarna för att välkomna både nya som gamla kunder.

Innanför dörrarna hittar kunderna det tidlösa uttrycket, den höga kompetensen och den goda servicen som A. Husebys kunder är vana vid. Ett löfte som, i kombination med ett brett utbud av högkvalitativa produkter, har präglat butiken sedan starten. Med sammanslagningen kommer även sortimentet att öka och därmed blir Länna marknadsledande som återförsäljare av skandinavisk design i Norge.