Ellen Ehrensky

Ellen Ehrensky

Intervjuer

2023-03-30

LÄNNA 50 år – personalens designfavoriter

– arteks tevagn står högt på önskelistan och en ox chair lär jag aldrig sluta drömma om.

med bakgrund som både inredare och inköpare brinner lännas konceptansvarige ledare Ellen Ehrensky för möbler som håller i stil och kvalitet över lång tid – gärna minst i 50 år.

Som inköpare och inredare började Ellen sin tid på LÄNNA med ansvar för butikens utställningar, något som säkert påverkar hennes träffsäkra sortimentsmix. Att inreda är att ge helhet och karaktär till ett rum, där produkter ska locka alla sinnen:

– Jag älskar till exempel doft för att det är väldigt personligt. Ett minne förstärks av doft och upplevelsen att det ”doftar som hemma hos”. Att man på något sätt kan veta vart man kommit bara genom doft.

För Ellen är material och färg de två allra viktigaste elementen när det kommer till inredning och privat blandar hon gärna skarpa färger med dämpade neutraler. Kleinblått och rostrött finns alltid med i hennes pallet.

– Livet, nya möten, platser, människor, upplevelser och naturen är det som inspirerar mig. I mitt eget hem finns bara ting som jag själv verkligen tycker om. Jag låter mig gärna inspireras av andra, men jag bryr mig inte om vad andra tycker om mina val… mer än att det såklart är kul att få höra från andra att mitt hem är fint.

Husgudar är giganterna Le Corbusier, Charlotte Perriand och Alvar Aalto. Formgivning och arkitektur som stått sig över tid – något som Ellen värdesätter och förklarar:

– Samtliga står för formgivning och arkitektur som var lika aktuell dåsom nu – och kommer vara det om 50 år. Det är ett förhållningssätt till saker som jag tycker är väldigt inspirerande och som känns extra viktigt nu när vi pratar om hållbarhet och att tänka på vår miljö. Att en möbel inte bara ska hålla kvalitetsmässigt – utan också stilmässigt i minst fem decennier.

Liknande magasinsartiklar