Simon Nilsson

Simon Nilsson - Hero

Intervjuer

2024-03-28

LÄNNA 50 år – personalens designfavoriter

– jag tycker att man ska våga mer och tillåta sig experimentera med sin inredning och inte vara rädd för att blanda olika stilar.

som ansvarig för LÄNNAS utställning i Stockholm har simon nilsson botaniserat i sortimentet under många år och hittat karaktärsstark design som kan skapa en mer personlig och eklektisk inredningsstil.

Simon Nilsson arbetade tidigare på konstmuseum och har en bakgrund inom kultur- och konstvetenskap. Med en rik inspirationsvärld som sträcker sig från arkitektur och konst till stilhistoria är det lätt att förstå varför han för sex år sen började jobba med att bygga miljöer, likt scenografier, i den 4000 kvadratmeter stora utställningen i butiken i södra Stockholm.

– Under mina arbetsdagar har jag möjligheten att fördjupa mig i det fantastiska sortiment som LÄNNA erbjuder och har på den vägen kommit att hitta mina favoriter.

Hans personliga stil beskriver han som eklektisk; nytt blandas med auktionsfynd och unika konsthantverk kombineras med karaktärsstarka möbler som i sin helhet resulterar i en personlig och varm inredning.

– Jag tycker att man ska våga mer och tillåta sig experimentera med sin inredning och inte vara rädd för att blanda olika stilar.

Belysning är något som Simon inte kan få för mycket av och ser som det mest primära i sin inredning, både i utställningsarbetet och hemma. Det får gärna vara belysning som har ett skulpturalt uttryck och hemmets mest uppskattade armatur är taklampan Splügen Bräu, en ikonisk design av Achille och Pier Giacomo Castiglioni för Flos. En annan favorit är Lampampe från Ingo Maurer, som snart måste införskaffas.

– Jag dras till produkter som är tidlösa, framförallt formmässigt, och som står sig över trender och snabba växlingar. Produkter som är till för att användas och älskas i många år.

Liknande magasinsartiklar