LÄNNA 50 år

I år firar vi att Länna har funnits som möbelbutik sedan 1973 – det är fem decennier av designhistoria som har följts med sin tid. Idag är LÄNNA känt för att erbjuda kvalitetsdesign i tidlös stil för skandinaviska hem, såväl designikoner som morgondagens klassiker, men det började inte med möbler.

 

Läs mer om vår historia här. 

Länna 50 år

Jubileumsprodukter

1973-2023 − Länna fyller 50 år och Det firar vi med att släppa jubileumsprodukter under året i samarbete med de några av de varumärken som varit med på resan. Kvalitetsvarumärken som delar de värden vi har och med produkter som är gjorda för att hålla över tid – i minst 50 år.

Jubileumsprodukter – Byarums Bruk

 

 

Byarums bruk – byarum soffa länna edition

Först ut av jubileumsprodukterna är den klassiska trädgårdssoffan Byarum från Byarums Bruk som vi på LÄNNA tagit fram i ett unikt utförande. Gavlarna av gjuten aluminium har lackats i falurött och kombinerats med impregnerad svenskodlad furu. Soffan passar så väl in i en prunkande trädgård, som på en brygga eller längs en krattad grusgång.

 

Alla produkter från småländska Byarums Bruk produceras på bruket i Byarum med hantverksmässiga metoder, med brukets sandformade gjutningsgods i centrum. Här får återvunna aluminiumburkar nytt liv när de smälts ner och gjuts till soffgavlar, bord och planteringskärl. Se Byarum Soffa LÄNNA Edition här.

Jubileumsprodukter – Lola James Harper

 

 

Lola James Harper – The länna home since 1973

Rami Mekdachi är kreatören och parfymören bakom varumärket Lola James Harper, som under årtionden skapat unika dofter för några av våra mest ikoniska butiker runt om i världen. Paris, Los Angeles, London och nu Stockholm. Vi på LÄNNA är väldigt stolta över vårt samarbete och resultatet - The LÄNNA Home since 1973. En doft inspirerad av vår resa som gjort LÄNNA till det självklara valet för Skandinavisk design och som beskrivs genom toppnoter som trä, vita blommor och grönt te. The LÄNNA Home Since 1973 finns som både doftljus och room spray.

 

 

Carl Hansen & Søn – ch24 länna edition

I samarbete med Carl Hansen & Søn lanserar vi en unik utgåva av stolen CH24 i tvålad bok och sits av ljust läder. Designklassikern CH24 formgavs av Hans J. Wegner 1949 och har sedan dess varit en självklar ikon i det skandinaviska hemmet. Läs mer om CH24 i artikeln här eller se produkten här.

Personalens designfavoriter

Vi har pratat med vår kunniga och passionerade personal om den utvecklingsresa som vi har gjort, skandinavisk inredningsstil och vilka favoriter de själva har i vårt sortiment.

Personalens designfavoriter – Ellen Ehrensky

 

 

Ellen Ehrensky

Först ut är Ellen Ehrensky som är Lead Category Manager på LÄNNA. Med bakgrund som både inredare och inköpare brinner LÄNNAs konceptansvarige ledare för möbler som håller i stil och kvalitet över lång tid – gärna minst i 50 år. Läs mer i artikeln här.

Personalens designfavoriter – Simon Nilsson

 

 

Simon Nilsson

Simon Nilsson arbetade tidigare på konstmuseum och har en bakgrund inom kultur- och konstvetenskap. Med en rik inspirationsvärld som sträcker sig från arkitektur och konst till stilhistoria är det lätt att förstå varför han för sex år sen började jobba med att bygga miljöer, likt scenografier, i den 4000 kvadratmeter stora utställningen i butiken i södra Stockholm. Läs mer i artikeln här.

Meny