Länna 50 år

BILD 1

Inspiration

2023-08-18

Välkommen till Lännas 50-årsfirande. Besök vår butik för fina erbjudanden. På lördagen den 21 oktober, 2023 hålls även tävlingar där du kan vinna fina priser.

I år firar vi att Länna har funnits som möbelbutik sedan 1973 – det är fem decennier av designhistoria som har följts med sin tid. Idag är Länna känt för att erbjuda kvalitetsdesign I tidlös stil för skandinaviska hem, såväl designikoner som morgondagens klassiker, men det började inte med möbler.

Jublieumsprodukter

1973-2023 − Länna fyller 50 år och det firar vi med att släppa jubileumsprodukter under året i samarbete med de några av de varumärken som varit med på resan. Kvalitetsvarumärken som delar de värden vi har och med produkter som är gjorda för att hålla över tid – i minst 50 år.

20240405 LANNA Home Page Row 2 | Byarums

Byarums Bruk – Byarum Soffa Länna Edition

Först ut av jubileumsprodukterna är den klassiska trädgårdssoffan Byarum från Byarums Bruk som vi på Länna tagit fram i ett unikt utförande. Gavlarna av gjuten aluminium har lackats i falurött och kombinerats med impregnerad svenskodlad furu. Soffan passar så väl in i en prunkande trädgård, som på en brygga eller längs en krattad grusgång.

Alla produkter från småländska Byarums Bruk produceras på bruket i Byarum med hantverksmässiga metoder, med brukets sandformade gjutningsgods i centrum. Här får återvunna aluminiumburkar nytt liv när de smälts ner och gjuts till soffgavlar, bord och planteringskärl. Se Byarum Soffa Länna Edition här.

start lannaxlo

Lola James Harper – The Länna Home Since 1973

Rami Mekdachi är kreatören och parfymören bakom varumärket Lola James Harper, som under årtionden skapat unika dofter för några av våra mest ikoniska butiker runt om i världen. Paris, Los Angeles, London och nu Stockholm. Vi på LÄNNA är väldigt stolta över vårt samarbete och resultatet - The LÄNNA Home since 1973. En doft inspirerad av vår resa som gjort LÄNNA till det självklara valet för Skandinavisk design och som beskrivs genom toppnoter som trä, vita blommor och grönt te. The LÄNNA Home Since 1973 finns som både doftljus och room spray.

start ch24xlanna

Carl Hansen & Søn – CH24 Länna Edition

I samarbete med Carl Hansen & Søn lanserar vi en unik utgåva av stolen CH24 i tvålad bok och sits av ljust läder. Designklassikern CH24 formgavs av Hans J. Wegner 1949 och har sedan dess varit en självklar ikon i det skandinaviska hemmet. Läs mer om CH24 i artikeln här eller se produkten här.

Länna x kasthall 6

Kasthall – Arkad Checkerboard

I över 100 år har Kasthall tillverkat mattor för golv världen över – som passar lika bra i klassiska som moderna hem. För att fira att LÄNNA fyller 50 år har vi tagit fram två unika mattor tillsammans med varumärkets egna designteam. Läs vår artikel om Kasthalls goda hantverk och textila värld och se jubileumsprodukterna här.

Liknande magasinsartiklar