LÄNNA x Kasthall

Länna x Kasthall - Hero

Lansering

2023-03-27

I över 100 år har kasthall tillverkat mattor för golv världen över – som passar lika bra i klassiska som moderna hem. för att fira att länna fyller 50 år har vi tagit fram två unika mattor tillsammans med varumärkets egna designteam.

Att stiga in i Kasthalls textila värld är att påminnas om hur bra och intressant gott hantverk kan vara. Hantverk är en rikedom och produkterna berättar om handens kunskap och känsla för material, färg och form. I mötet med Kasthalls mattor slås man av hur mycket kvalitetsmattor skiljer sig från de som säljs hos inredningskedjorna – i allt från materialval, omsorgsfullt valda färgskiftningar, tekniker och detaljer. De här mattorna har stor själ. I butiksutställningen i Länna kan du själv se mattorna som tungt travats ovanpå varandra, hänger i sin fulla längd från blädderbara matt-ställ eller står ihoprullade likt textila skulpturer. Men här finns också ett stort utbud av mattprover att klämma och känna på, för att få igång fantasin om vilken matta som kan passa din inredning.

länna x kasthall 1

Made in Kinna

I över 100 år har Kasthall legat i framkant av textil inredningsdesign och skapar unika, moderna vävda och handtuftade mattor. Varumärket som grundades i västgötska Kinna säljer idag till hela världen men tillverkningen sker fortfarande i fabriken i Kinna.

Länna x kasthall 2

Detaljen som knyter ihop en inredning

Mattor som inredning utgör en bas till övriga möbler och ger miljön ett behagligt rum. De ger inte bara värme och skydd, en matta adderar även färg, mönster och struktur till ett rum och kan vara detaljen som knyter ihop en inredning.

Enligt många professionella inredare bör en inredning av ett rum börja med att man väljer matta – men det är vi många som inte gör. Istället har övrig inredning oftare hittat sin plats innan mattan läggs till rummet. Trots att den till ytan är ett av rummens största objekt.

Kasthall har löst problematiken genom att, förutom att erbjuda ett stort utbud av färdigdesignade och tillverkade mattor, tillhandahålla tjänsten Rug Designer där du själv kan formge en matta som sen sätts i produktion på din beställning. Men det kan verka avancerat, tur då att designstudion finns.

Länna x kasthall 3

Med kreativitet som vägledare

Mattföretagets skickliga designstudio har sedan starten lockat till sig några av våra allra främsta formgivare, som Ingrid Dessau, Viola Gråsten, Astrid Sampe och Gunilla Lagerhem Ullberg. Studions formgivare har genom åren tilldelats flera prestigefyllda priser och utmärkelser, både internationellt och nationellt.

Dessutom har man samarbetat med internationellt erkända kreatörer som Ilse Crawford, David Chipperfield, Claesson Koivisto Rune och Jonas Bohlin.

Länna x kasthall 4

En hållbar historia

Svenska Kasthall grundades 1889 av entreprenören och formgivaren Ludvig Anderson och är än idag ett företag som värnar om sin tradition.

Tack vare en gedigen hantverksskicklighet, sin långa historia och en vilja att hela tiden blicka framåt levererar Kasthall mattor av hög kvalitet som håller för generationer. Produktionen sker fortfarande i fabriken i västsvenska Kinna där slitstarka och vackra mattor tillverkas mot beställning. Materialen väljs med omsorg utifrån dess egenskaper – dels för att resultatet ska bli det bästa, men även med tanke på miljön. Alla deras mattor är gjorda för att hålla en livstid eller längre.

Länna x Kasthall 5

Att producera tidlös design av högsta kvalitet kräver en stor förståelse och respekt för alla material som de arbetar med – vilket är en central del av designfilosofin. De vävda och handtuftade mattorna är nästan uteslutande tillverkade i ull och lin av högsta kvalitet.

Länna x kasthall 6

Jubileumsprodukter

1973–2023 – LÄNNA fyller 50 år och det firar vi med att lansera exklusiva jubileumsprodukter under hela året. I samband med 50-årsjubileumet har vi på LÄNNA tagit fram två unika mattor tillsammans med Kasthalls designteam.

Först ut är den vävda mattan Arkad Checkerboard 920 LÄNNA Edition som finns i två färgställningar, blå och grön och kommer i storlekarna 85x240 cm och 200x300 cm.

Mattorna gör sig bra i såväl klassiska som moderna hem och att köpa en matta från Kasthall är att investera i något som är tidlöst och som håller i generationer.

Du hittar det exklusiva samarbetet här eller i vår butik i södra Stockholm. Varmt välkommen.

Liknande magasinsartiklar