Hemma hos | Pella Hedeby

Hemma hos | Pella Hedeby 1

Inspiration

2022-08-17

Försommarkvällens sista strålar sol skapar vackra skuggbilder över inredaren och stylisten pella hedebys terrass. Pella bor högt beläget med skogen som närmaste granne. Just naturen är en av pellas största inspirationskällor och hon föredrar hållbara och tidlösa element som bidrar till slow living.

Pella Hedeby

Bor | Viksberg utanför Södertälje

Gör | Inredare och stylist

Sommarplaner | Vi kommer att spendera mycket tid hemma. Jag ska fixa med projekt i trädgården och varma dagar tar vi båten ut till någon klippa i Mälaren för dopp och svalka.
Favoritresmål | Det finns så många vackra platser i Sverige. När jag bokar en resa vill jag gärna kombinera vackra natursköna platser med ett inspirerande boende. Just nu längtar jag dock allra mest upp till vår sommarstuga vid Norsjön i Västerbotten. Att vakna upp där i total stillhet.

Tips på guldkorn i sommarsverige | Gotland är inspirerande på så många sätt. Älskar framförallt ljuset och de karga vita stenstränderna. Besöker gärna Fabriken Furillen för att uppleva just detta och inspireras av det enkelt tidlösa.

Hemma hos | Pella Hedeby 2
Tidlöshet och harmoni

Både i sin yrkesroll som stylist och i sitt eget hem är det tydligt att Pella hämtar mycket av sin inspiration i det naturligt enkla och tidlösa. Pella berättar att hennes mål med inredning är skapa en harmoni och känsla som man vill leva med länge.
 
När det kommer till utemiljöer satsar Pella likaså här på tidlöst hållbara möbler med hög kvalitet och ett uttryck som man inte tröttnar på. Hon väljer alltid stilrent enkla möbler och mjukar sedan upp med kuddar och textilier för att skapa en ombonad och mjukt välkomnande känsla. Pella passar också på att slå ett slag för komforten, som hon anser så viktig för att man verkligen ska kunna njuta av sitt sommarliv.

Hemma hos | Pella Hedeby - img 3
Loungedelen fungerar som ett vardagsrum under sommaren. Här finns möjlighet både till svalka och sol. På bild syns den klassiska vilstolen H55 av Björn Hultén. På bordet syns bland annat den uppladdningsbara lampan Column från Menu.
Utemiljö med frihetskänsla

Pellas stora altan är uppdelad i två tydliga rumsligheter; en loungedel och en del med matplats. Loungedelen har ett soltak där man kan hitta svalka under soliga och varma sommardagar, men där finns även den klassiska vilstolen H55 som går att vända mot solen om man hellre vill det.

“Vår utelounge fungerar som vårt vardagsrum under sommaren. Jag öppnar upp dörrarna mot altanen så fort jag kliver ur sängen på morgonen och älskar frihetskänslan när gränsen mellan inne och ute suddas ut”. 

Matplatsen med bänkar och bord formgivna av Børge Mogensen passar perfekt för långa härliga middagar i kvällssolen. Pella uppskattar den enkla sommarmaten. Hennes tips för sköna semestervibbar är plockmat. Varma dagar är en mix av fetaost, vattenmelon och oliver sprinklat med chiliflakes en favorit. Passar även perfekt att ta med i badväskan.

Enligt Pella blir ett uterum aldrig helt komplett utan växter. Hennes favoriter för att skapa en mysig grönskande inramning är olivträd, gräs, buxbom och lavendel. Växterna får ofta flytta runt för att skapa en ny känsla då och då under sommaren.

Hemma hos | Pella Hedeby 4
Hemma hos | Pella Hedeby 5
Hemma hos | Pella Hedeby 6
Pella Hedeby – skapa stilen

Nedan syns ett axplock av möbler och inredningsdetaljer som återskapar känslan hemma hos Pella Hedeby i reportaget ovan. Inspireras av produkterna och skapa din egna version av Pellas tidlösa och harmoniska utemiljö.

Liknande magasinsartiklar