Hemma hos: Amélie du Chalard

Hemma hos: Amélie du Chalard - hero

Inspiration

2023-04-13

"Mitt hem är en återspegling av mig själv och hur jag vill leva."

Ett historiskt hem

Amélie du Chalard upptäckte Fritz Hansen innan hon upptäckte Poul Kjærholms möbler, men det ena ledde till det andra och nu har Chalard ett brett urval av Kjærholms möbler i hela sitt fantastiska hem i Paris.

Amélie Du Chalards hem, som en gång i tiden var ett privatbibliotek efter kriget och sedan en konstnärsateljé, har högt i tak, mycket ljus och gott om väggyta. "Jag håller mina väggar vita så att jag kan använda dem som bakgrund för konstverk i olika storlekar och medium", förklarar hon.

Hemma hos: Amélie du Chalard - 1 desktop

"Mitt hem är en återspegling av mig själv och hur jag vill leva så det är fyllt med konst och möbler som är betydelsefulla för mig. Sedan jag var 15 år har de enda presenter jag fått på min födelsedag varit konstverk. Målningar, skulpturer, fotografier, textil - jag känner samhörighet med många medier. Jag känner likadant när det gäller möbler. Alla möbler jag har berättar en historia, och jag är mycket fokuserad på en mängd olika texturer, från trä till bomull till ull till metall."

Detta syns bäst i hennes stora, 100 kvadratmeter stora bottenvåning, ett utrymme som fungerar som vardagsrum, kök, matsal, kontor och (nu) en lekplats för hennes små barn.

"Jag gillar att det är ett så använt utrymme. Det finns mycket glädje där"

Hemma hos: Amélie du Chalard - 2 desktop

Design som tar fram det bästa

I det stora rummet finns Arne Jacobsens Grand Prix-stolar, som Amélie beskriver som "skulpturala och grafiska, med rena linjer". Här finns också hennes Poul Kjærholm-kollektion, som omfattar stolarna PK25, PK24 och PK22.

"Jag gillar att de är olika men passar ihop. Jag tänker på konst på samma sätt: det behöver inte matcha, men delarna ska ta fram det bästa i varandra."

Hemma hos: Amélie du Chalard - 4 desktop

"Det är också viktigt att notera att även om dessa möbler är skulpturala så är de också mycket bekväma. Det är något som min man alltid påminner mig om är viktigt! Och det är sant. Jag tycker att nordisk design ofta har båda delarna — estetik och komfort."

När det gäller nästa Fritz Hansen-pjäs säger Amelie att hon har ögonen på Arne Jacobsens Egg Chair i läder.

"Jag vet att många har den, och jag gillar inte att följa trender, men det är en tidlös möbel. Hon är också intresserad av Alphabet Sofa av Piero Lissoni, tack vare dess låga silhuett och modulära kvalitet. Designen är lite mer lekfull, men den är fortfarande ren"

Precis som med sina konstnärer fördjupas Amelies lojalitet mot en designer när hon lär känna deras arbete mer och mer.

"Jag litar på Fritz Hansens möbler, och att bli introducerad till Poul Kjærholm och Arne Jacobsen — bland andra — har tillfört så mycket skönhet till mitt hem och liv. När det gäller möbler följer jag mitt hjärta, och det har inte misslyckats"

Hemma hos: Amélie du Chalard - 5 desktop

Liknande magasinsartiklar