Niclas Hoflin

Formgivare

Niclas Hoflin

 

Niclas Hoflin är en svensk formgivare och grundaren bakom det välrenommerade varumärket Rubn, tidigare Ruben Lighting. Han var redan som liten mycket intresserad av eld och ljus, något som senare skulle ligga till grund när han startade sin framgångsrika karriär som designer.

Milstolpar

  • 1964, födelseår

 

Uppifrån och ner:

1. Den sfäriska pendeln Coppola från RUBN finns i flera storlekar.

2. Pendeln Bolero är inspirerad av matadorens kostym.

3. Den vackra Astoria, formgiven av Niclas Hoflin,  strålar som en sol.

Milstolpar

  • 1964, födelseår

Efter en tuff period i sitt liv kom vändpunkten när Niclas Hoflin var 30 år gammal och träffade den danska designern Ole Palsby. Deras vänskap hade en enormt viktig roll i den filosofi Niclas Hoflin har idag – hans tankar om vad en lampa bör vara. Med sin finslipade talang för att skapa en balans mellan funktion, design och kreativitet har han skapat en mängd armaturer, där ibland Long John, Arkipelag, Lord, Astoria och Vox, för att nämna några. 

 

Hans verk är ofta inspirerade av traditionell svensk och dansk design, med former och funktioner som är anpassade till samtida vardagliga behov – utan att förlora sina rötter till det förflutna. Niclas Hoflins lampor för Rubn tillverkas alltid för hand, på samma sätt som de gjort i över 50 år, vilket ger alla hans produkter en personlig omsorg som gör de mer individuella och unika.

 

Filosofin om att förändra människors liv till det bättre, förverkligas gång på gång med Niclas Hoflins otroligt vackra lampor som ständigt fortsätter att överraska designvärlden med stor glädje.

Meny