Företaget

 

VÅR HISTORIA

Redan år 1941 startade direktör Wilbur Gustafson en fabrik som låg i södra Stockholm och tillverkade transportlådor av plywood, för många olika ändamål. Företaget kom att kallas Plywood-Produkter.

Man gjorde bland annat lådor till förvaring på uppdrag av Försvarsmakten och varuhuset Åhléns. Puklådor tillverkades till Sveriges Radios Symfoniorkester samt lådor som användes av Stockholms många bagerier, däribland Skogaholms Bröd. Man försedde även den världskände fotografen Sven Gillsäter med förvaring till sin utrustning när han reste till Galapagosöarna.

Under 1960- och 1970-talen ökade utvecklingen och spridningen av plasten som material och efterfrågan på den tåliga försvarslösningen i form av plywood sjönk sakteligen. Det var då, i slutet av att det svenska folkhemmet fortfarande skapades, som Wilburs söner styrde om verksamheten. 1973 startade de en möbelbutik i den gamla industrilokalen.

Drygt ett decennium senare flyttade vi till våra nuvarande lokaler i Länna, söder om Stockholm. Där finns vi kvar än idag, tillsammans med våra grannar på Länna Sport. Idag är Länna ett väletablerat handelsområde, men från början var det många som ansåg att den nya lokaliseringen var dömd att misslyckas. På den tiden hade vi kossor på ängen mittemot, som enda grannar.

Mellan åren 2004–2020 drevs Länna Möbler av tredje generationen Gustafson, fortfarande med samma entreprenörsanda och fokus på långsiktighet. Sedan våren 2020 är Länna Möbler en del av Nordiska Galleriet Group AB, där även Nordiska Galleriet och Olsson & Gerthel ingår. 

Vi är en av Sveriges största återförsäljare av designmöbler och inredningsdetaljer på nätet. Numera handplockas sortimentet utifrån god formgivning och utvalda varumärken. Ett sortiment som spänner över en mängd inredningstilar för att passa våra nordiska hem och tåla tidens tand. Sortimentet förnyas givetvis och förändras ständigt efter rådande trender och intryck från omvärlden.
 

BUTIKEN OCH NÄTBUTIKEN

I vår stora butik och utställning i Länna söder om Stockholm har du möjlighet att botanisera och inspireras oavsett om du ska handla en möbel eller en mindre inredningsdetalj. All personal hos oss är kunnig och har många års erfarenhet från möbel- och inredningsbranschen. Hos oss kan du fråga om råd och få vägledning i valet av din möbel. Vi lägger stor tonvikt vid den personliga servicen.

Genom åren har butiken byggts ut och renoverats. Idag är vår utställning ca 4.000 kvm och förutom inspirerande inomhusmiljöer kan vi även erbjuda en permanent utställning av möbler och produkter för utomhusbruk. Våra kreativa stylister uppdaterar kontinuerligt de olika miljöerna i butiken med en mix av både nyheter och designklassiker. Sedan några år tillbaka har vi ett café med servering vid vår entré där ni kan avnjuta en lättare lunch eller bara ta en krämig cappuccino. 

Länna Möbler fortsätter att växa på webben och i sociala medier. Vi satsar mycket tid, kraft och energi på att ge våra kunder ett bra och tydligt besök i vår nätbutik. Det är viktigt för oss att det känns tryggt att handla på nätet. Du finner idag över 18 000 produkter från drygt 200 varumärken i vår nätbutik. 
 

A. HUSEBY – EN DEL AV LÄNNA

Sommaren 2022 blev det norska designföretaget A. Huseby en del av Länna. Med över 130 år i branschen räknas A. Huseby som en av Norges äldsta möbelbutiker och fram till 1970 drev man även egen möbelproduktion och tapetserarverkstad. Företaget grundades 1889 av Anders Huseby och 1910 flyttade man in på Møllergata 6 i Oslo centrum. A. Huseby & Co var tidigt aktiv även på den internationella designmarknaden bland annat med medverkan på Världsutställningen i Paris 1901. Ända sedan starten har man med framgång levererat högkvalitativa designmöbler och satt stort värde på personlig service. Med ett brett sortiment från klassisk till nutida skandinavisk design erbjuder A. Huseby ett utbud som sträcker sig från möbler och belysning till textilier och accessoarer. 2015 öppnade man ännu en butik i Asker och 2019 slogs butikerna samman till en på Karelyst Allé 7 på Skøyen i Oslo.

 

VISION

Länna Möbler har en vision om att skapa vackra och inspirerande hem för människor som värdesätter kvalitet och detaljer. Vår strävan är alltid densamma, att skapa en långsiktig relation med våra kunder baserad på kunskap, trygghet och kvalitet.

FÖRETAGSINFORMATION

Länna Möbler AB
Gamla Nynäsvägen 606
142 51 Skogås

Tel: 08–771 14 00
E-post: [email protected]

Organisationsnummer: 556311-2936
Bankgiro: 332-0256
Plusgiro: 4659288-7

Bankuppgifter vid betalning från utlandet.
Bank: SEB
IBAN: SE5850000000054171005477
SWIFT: ESSESESS

TRYGGHET

Länna Möbler är ett företag med god och stabil ekonomi och är registrerat för F-skatt. Ratingföretaget Soliditet har utfärdat AAA-rating för Länna Möbler vilket är högsta möjliga kreditvärdighet och innebär att våra ekonomiska nyckeltal ligger väsentligt över branschens genomsnitt. Endast drygt 3% av Sveriges företag innehar AAA-rating.

Även kreditvärderingssystemet UC Sigill har gett Länna Möbler högsta kreditvärdighet. UC Sigill och UC Certifikat baseras på kreditvärderingssystemet UC Risk Företag. UC Risk beräknar risken för att ett företag hamnar på obestånd inom ett år. Med obestånd menar UC en situation där företaget inte kan fullfölja alla sina betalnings-åtaganden.

2011 blev Länna Möbler utsett till ett av Veckans Affärers superföretag. Veckans Affärer rankar varje år i samarbete med PAR årets Superföretag. Superföretagen är effektiva, lönsamma, växer snabbt och har koll på finanserna.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas. Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:s Riskklasser.

I vår nätbutik sänds alla personuppgifter och eventuella kortuppgifter via en säker och krypterad anslutning. Personuppgifter hanteras och lagras enligt PUL och säljs aldrig vidare till tredje part. För alla betalningar via betal-/kreditkort och internetbank samarbetar vi med DIBS som är nordens ledande företag för betalningar över internet. Vi uppfyller även alla krav för bank- och kortföretagens säkerhetsstandard PCI-DSS.

Meny