Denna lilla del av världen är I ständig förändring

Denna lilla del av världen är I ständig förändring - img 1

Inspiration

2022-06-29

I ett lugnt hörn av Köpenhamn ligger Selma lamais unika studio. Här har det danska designmärket Muutos konstnärliga chef, utrymme och tid att skapa, experimentera och arbeta med konsthantverksprojekt tillsammans med sina två söner. På våren öppnas dörrarna till deras bakgård som ryms på bara 12 kvadratmeter. Där har de sina middagsbjudningar, lekstunder och umgås med familj och vänner.

– Min man, våra två söner och jag bor i en av två lägenheter i ett hus på Frederiksberg. Det är ständigt i förändring eftersom vi bor med små barn som har massor av energi, spelar boll och bygger slott i vardagsrummet. Därför är vi aldrig riktigt "klara" med vårt hem – vi flyttar alltid runt på saker, byter rum, målar en vägg i en ny färg. En del åtgärder har sitt ursprung i praktiska behov, andra i mer spontana idéer. Vissa saker förblir desamma, alltid och för alltid.

Denna lilla del av världen är I ständig förändring 2
Denna lilla del av världen är I ständig förändring 3

Studion är i princip en trälåda, men dess materialitet och det rikliga dagsljuset från de två takfönstren ger rummet en inneboende värme. En liten, specialbyggd läshörna, klädd i tyg designat av Raf Simons för Kvadrat, inbjuder till tyst kontemplation. Under den finns ett Muuto Stacked-hyllsystem, som flyttat med familjen många gånger under årens lopp.

 – Eftersom vi arbetade hemifrån i flera år under pandemin insåg jag att jag behövde en plats där jag kunde arbeta i lugn och ro. Studion är ursprungligen ett garage som vi byggde om och renoverade, och det var viktigt för mig att sätta min prägel på den.

Denna lilla del av världen är I ständig förändring 4
De bockade "gliporna" i designen låter regnvatten rinna av och alla detaljer som skruvhål, där smuts annars lätt kan tränga in, har dolts på ett genomtänkt vis.

Precis utanför ligger deras uteplats och trädgård. När dörren till studion är öppen är det som om man är ett med naturen utanför. Familjen har planterat ett mandelträd utanför som först kom till sin rätt i år, och Lamai och hennes son har gjort det till sitt långvariga projekt att hitta det bästa sättet att bryta upp mandlarna. På helgerna kan frukosten avnjutas utanför studion, medan kvällarna spenderas med att projicera film inuti den.

Liknande magasinsartiklar