Hemma hos | Therese Sennerholt

I Therese Sennerholts vackra lägenhet i Birkastan samsas tidlösa designklassiker med moderna objekt så som samtida skulpturer och stora fotografier. Hon föredrar det naturnära och taktila, färgerna är neutrala och jordnära.

 

Fotograf | Erik Lefvander     Styling | Sundling Kickén 

 

 

tidlös elegans

Den ljusa lägenheten utstrålar lugn och harmoni. Stilen är tidlöst elegant, designklassiker blandas med moderna attribut så som samtida skulpturer och stora fotografier. Tonerna är jordnära och varje objekt har sin givna plats och karaktär. 

I sitt yrke som Art Director inspireras Therese av andra kreatörer som fotografer, formgivare, stylister och arkitekter men framför allt av den franske Creative Directorn ­Fabien Baron. Baron har blivit ikonförklarad efter att bland annat ha formgivit prestigefyllda magasin så som Interview, Italienska Vouge och Harper’s Bazaar. Hans kommersiella kampanjer för några av de mest prestigefyllda mode­husen – Bottega Veneta, Burberry och Yves Saint Laurent med flera, anses idag vara legendariska. 

Therese hämtar inspiration från sin omvärld och inspireras av personer som är stil-, kvalitets och miljömedvetna och har skapat sig en trovärdig plattform. Hon gissar att vi framöver kommer att välja med större omsorg vilka vi vill bli inspirerade av och inte. Och på vilket sätt. 

 

miljö och trender

Precis som många av oss är Therese medveten om det konsumtionssamhälle som vi lever i idag. Vi behöver betydligt mindre saker än vi tror, och även om det är svårt att bryta gamla vanor så är ett förändrat förhållningssätt till vår konsumtion avgörande för framtiden. Alla kan bidra med något. Genom att köpa närproducerat, äta ekologiskt och säsongsbetonat gör vi skillnad. 

När det gäller inredning är det lätt att tro att dyra inköp är det bästa ur ett klimatperspektiv, men det handlar om hela processen; var och hur produkten tillverkas, materialval, distribution och så vidare. Det är många aspekter att ta hänsyn till, nyckeln är att välja med omsorg. Therese favoritfåtölj Flag Halyard Chair är en äkta designklassiker som, trots att den ritades redan 1950, känns samtida och som hon ser sina barn ärva en dag, kanske även barnbarnen.

 

Idag finns många olika parallella trender, men Therese föredrar det naturnära och taktila. De neutrala färgerna beige, vitt, brunt och grått är tidlösa och skapar en hållbart vacker fond till resten av inredningen. Men oavsett vilka nyanser vi väljer så är att vårda vår jord, och ­varandra, den bästa ”trenden”.

 

 

therese sennerholt

Bor | Birkastan, Stockholm

Gör | Jobbar som Art Director och kreativ konsult

Favoritresmål | Sydafrika eller Los Angeles

Favorithotell | Ett Hem i Stockholm och Hotel Julien i Antwerpen

Favoritrestaurang | Äter sällan ute, men bästa kulinariska upplevelsen är en lunch 
på vinfarmen Babylonstoren i Sydafrika. I Stockholm gillar hon enkelheten hos Babette.

 

 Skandinavisk enkelhet – skapa stilen

 

Nedan ser du ett axplock av möbler och inredningsdetaljer för att du ska kunna botanisera och återskapa känslan som Therese Sennerholts hem utstrålar i reportaget ovan. Skapa stilen – eller inspireras till din att skapa din helt egna här.

Meny