ETT OCH ETT HALVT SEKEL AV DESIGNKLASSIKER

FRITZ HANSEN ÄR ETT AV DE FRÄMSTA VARUMÄRKEN SOM SATT SKANDINAVISK DESIGN PÅ KARTAN. MED MÖBELKLASSIKER SOM MYRAN, ÄGGET, SVANEN, GRAND PRIX OCH SUPERELLIPS KÄNNETECKNAS DET DANSKA FÖRETAGET AV UNIK DESIGN, ANMÄRKNINGSVÄRT HANTVERK OCH PREMIUMKVALITET. FÖLJ MED PÅ EN RESA I FRITZ HANSENS UNIVERSUM.

Historisk bild

 

EN TILLBAKABLICK

Fritz Hansen grundades 1872 av visionären och möbelsnickaren med samma namn. Sedan dess har det exklusiva varumärket blivit en naturlig del av både dansk och internationell designhistoria och bakom sig har man en lång historia av att samarbeta med internationella designers för att ge liv åt deras visionära koncept.

 

String hall

Företagets första femtio år präglades av en lång rad prestigefyllda kontrakt, som till exempel tillverkningen av möbler till det danska parlamentet och Högsta domstolen på Christiansborgs slott, universitetsbiblioteket, Köpenhamns rådhus och andra viktiga institutioner.

Fritz Hansen
Fritz Hansen skandinavisk enkelhet

 

Vid sekelskiftet började Fritz son, Christian, att experimentera med ångböjningstekniker. Tekniken förfinades och Fritz Hansen blev därmed världsledande inom möbler i formpressat och laminerat trä, en teknik som de under de närmaste 100 åren kommer att bli mycket framgångsrika med.

 

Fritz Hansen stol

Meny