Färg och förvaring till alla rum

Danska Montana har sedan 1980-talet skapat kreativa och flexibla förvaringsmöbler.
Deras välkända hyllsystem är en kombination av valfrihet och genomtänkt enkelhet som gör varje förvaringsmöjlighet unik.

Montana-1

 

 

Oändliga möjligheter

Det danska familjeföretaget Montana Furniture grundades 1982 av formgivaren Peter J. Lassen. Sedan dess start har de skapat kreativ och flexibel förvaring och möbler för privata hem och moderna kontorsutrymmen. Det smarta modulsystemet har Peter J. Lassen givit form till och är idag en av Montanas signaturmöbler. Än idag har Peter J. Lassen en aktiv roll i marknadsföringen och produktutvecklingen på Montana tillsammans med sin son Joakim som idag driver företaget. All tillverkning av Montanas produkter sker fortfarande i deras egna fabriker på ön Fyn i Danmark.

 

Grundidén för Montana bygger på Lassens filosofi att var och en av oss har ett behov av frihet och en naturlig önskan att skapa våra egna personliga utrymmen. Med Montanas utbud får du oändliga möjligheter och friheten att skapa den förvaringsmöbel som passar just dig och dina behov utifrån färg, form och funktion. Alla delar i systemet är utvecklade för att vara praktiska, snygga och tåliga utan att påverkas av trender. Systemet består av 36 moduler, 4 olika djup och 42 färger, vilket ger dig möjligheten och kreativiteten att skapa din alldeles egna förvaringslösning. 

 

“När en skulptör börjar med en abstrakt sten, började jag med en abstrakt fyrkantig låda. Jag tog bort alla onödiga delar av lådan så att den så småningom innehöll rundade kanter, saknade hörn och indragna fronter; Montanas design-DNA.” – Peter J. Lassen

Montana-2

 

 

Plats för personlighet

I Montanas breda utbud hittar man även ett stort antal färdiga lösningar som varierar från sideboards, skrivbord, tv-bänkar och sängbord till små medicinskåp. De erbjuder även kompletta ljudsystem samt garderobs- och badrumslösningar, helt anpassat efter dina behov och önskemål.

 

Designfilosofin syns igenom hela sortimentet med flertalet alternativ att anpassa möblerna. Exempelvis erbjuder Montana fler varianter av underrreden där de flesta av möblerna kan kombineras med antingen ben, sockel, hjul eller med upphängningsskena för montering direkt på väggen.

Men det är nog ändå Montanas smarta förvaringslösningar som är deras signatur. Det flexibla modulsystemet kännetecknas av det avskalade, rena formspråket och den inspirerande färgpaletten. Trots den till synes enkla designen erbjuder Montana ett modernt hyllsystem som ger dig möjlighet att vara kreativ, skapa din egna personliga stil och att få ut det mesta av utrymmet. 

 

Den smarta lösningen gör det även lätt att bygga på din förvaring allt efter som dina behov ändras. En betydande roll för Montana är den breda färgpaletten som ger stor valfrihet att skapa identitet och en atmosfär. Vart åttonde år utvecklar Montana en ny färgpalett, och deras nuvarande palett skapades i samarbete med den prisbelönta designern och färgexperten Margrethe Odgaard. Tillsammans har de tagit fram 42 poetiska nyanser i 40 miljövänliga lackfärger och två faner.

Montana-3
Montana-4

  

 

Färstarka samarbeten

Tillsammans med sonen Joakim har Peter J. Lassen designat många av varumärkets egna produkter, ofta i samarbete med Montanas designteam men även med andra välkända formgivare. I början av sin karriär arbetade Lassen med några av vår tids främsta arkitekter och formgivare, bland andra Arne Jacobsen, Jørn Utzon och Piet Hein. 

 

När Peter J. Lassen träffade Verner Panton 1956 uppstod en nära vänskap och ett gemensamt intresse och passion för design, färg och form var grunden till ett livslångt samarbete. I Montanas sortiment finns flera verk formgivna av Verner Panton. Du hittar bland annat hans första stolsdesign, Panton One, och det tidlösa och eleganta hyllsystemet Panton Wire. Vännernas förhållningssätt till färg var unikt på den tiden och en stark drivkraft i deras gemensamma arbete. Pantons användning av färger har varit en stor inspirationskälla för grunden av Montans färguniversum. 

 

 

Tidlös funktionalitet

Montanas ambition har alltid varit att tillverka kreativa möbler med det personliga uttrycket i fokus. Med smart design, utmärkt hantverk och en stor variation skapar de oändliga möjligheter för individen att forma sitt unika hem utefter önskemål och behov. 

 

Ta del av Montanas breda och färgsprakande utbud här.

Montana-5

Meny