Handtillverkad elegans från Wendelbo

Wendelbo har i tre generationer tillverkat möbler med en stark visuell identitet, optimal funktion och komfort, med fokus på de små detaljerna som gör stor skillnad. 

Wendelbo Aero Chair

 

 

Handtillverkat för generationer

Wendelbo grundades 1955 i Århus, Danmark, av tapetseraren Tage Petersen. Han öppnade sin lilla möbelverkstad med målet att producera skräddarsydda soffor med traditionella hantverksmetoder med värderingar som kvalitet, precision och stolthet. Än idag, sex decennier och tre generationer senare, drivs varumärket med en gedigen passion för design där värderingarna fortfarande är kärnan i verksamheten.

 

Från 1989 har företaget drivits av andra generationen – Christina och Lars Wendelbo. Under deras ledarskap har Wendelbo expanderat till ett välkänt varumärke och en efterfrågad leverantör av stoppade designmöbler på den skandinaviska marknaden. 

Wendelbo Poller Table & Raft Sofa
Wendelbo Edge V1 & Mondo Mirror

Stilen har blivit mer modern och industriell utan att glömma sina traditionella rötter. Företaget har under dessa år flyttat sitt huvudkontor till större lokaler i Århus, öppnat en stor utställning på Bredgade i Köpenhamn samt startat upp en egen möbelfabrik i Vietnam där man levererar ut sina produkter internationellt över hela världen. 

 

Det danska familjeföretaget specialiserar sig än idag på produktion av stoppade möbler där design, funktionalitet och kvalitet är dess kännetecken. Men djupa rötter i det skandinaviska designandan och den danska hantverkstraditionen utvecklar och producerar Wendelbo samtida möbler som möter dagens behov – möbler som skapas i en kombination av innovation, funktionalitet, modernitet och historia.

Wendelbo Århus
Wendelbo Arc Table

 

 

Elegans och utsökt kvalitet

Wendelbo har varit noga med att underhålla den skandinaviska hantverkstraditionen i tre generationer och har under åren gett liv åt innovativ och klassisk design i ett modernt och samtida sammanhang. Redan från början har deras mål varit att utveckla och producera möbler med en stark visuell identitet med optimal funktion och komfort – och hela tiden med de små detaljerna som gör stor skillnad i åtanke.

 

Produktsortimentet är uttrycksfullt och omfattande vilket gör att deras möbler med enkelhet passar in i de flesta miljöer – oavsett om det är till ett hem, där stil, funktion och komfort står i fokus eller om det är i en offentlig miljö, där tyngdpunkten ligger på en visuell signatur och långvariga lösningar. 

 

Det danska varumärket erbjuder idag karaktäristiska möbler med modern och tidlös estetik, utan att kompromissa med kvaliteten. Utforska Wendelbo och deras hantverk här.

Wendelbo Poller Table

Meny