Från stockholm till mallorca

Dusty Deco är grundat av två entreprenörer med ett maniskt habegär för vackra saker. Idén är att endast sälja saker som de verkligen älskar och som de skulle vilja ha i sitt eget hem – oavsett om det är ­vintage eller ­nyproducerat i egen design. 

Paret Edin och Lina Kjellvertz, grundare av Dusty Deco

 

 

Dusty Decos resa började för drygt tio år s­edan när paret Edin och Lina Kjellvertz insåg att deras samlande på vackra saker skapat brist på utrymme i deras lägenhet och förråd. De insåg att de behövde en plan för hur de skulle sälja saker så att de skulle kunna köpa mer. Sagt och gjort, Edin och Lina startade en av Sveriges snyggaste och mest eklektiska vintagebutiker.

Butiken vid Gärdet i Stockholm blev snabbt för liten, det räckte inte heller med en andra butik. De kom över ett gammalt 600 kvm stort garage på Brahe­gatan och sålde här ett handplockat utbud av designklassiker, möbler med ett starkt visuellt uttryck och samtida konst. 

 

Inköpsresorna tog dem över hela världen och tack vare dem har de träffat spännande människor något som motiverat och inspirerat dem. Deras resa har varit fantastisk och trots att de vuxit, både som företag och individer, har de aldrig gett upp grundidén om att bara köpa saker de älskar och själva skulle vilja ha i sitt hem.

 

 

Men varken sagan eller resan skulle ta slut här. I slutet av 2019 stängde de ner sin butiks­verksamhet för att ta nästa steg – att fokusera på egenproducerade möbler, mattor, belysning och inredningsdetaljer. Sedan ett par år tillbaka bor de på den spanska ön Mallorca där de nu har sitt showroom i en stor gammal Mallorquin-lägenhet. Där visar de sin Dusty Deco-samling, men även konst, föremål och andra vintageföremål som de inte kan låta bli att köpa in.

 

Vid sidan om affärsverksamheten renoverar de en gammal snickeributik som de köpte för några år sedan. De såg stora möjligheter att skapa något magiskt och slog till. Det fanns varken el eller rinnande vatten, men potentialen var enorm med de vackra fönsterna och den fantastiska trädgården. Under tiden som de renoverar hyr de ett hus som hela familjen stortrivs med – precis som de gör med det behagliga livet på ön. 

Arco Lounge Chair, formgiven av paret Edin och Lina Kjellvertz. Varje exemplar är numrerat och tillverkas för hand i Tranås av O.H. Sjögren.

 

 

Den första kollektionen

Paret Kjellvertz första kollektion, som lanserades 2020, är delvis inspirerad av föremål som korsat deras väg på olika sätt under åren. Men den är också skapad utifrån former och uttryck som de tycker är intressanta och oemotståndliga samt möbler som har en klassisk och modern aura kring sig. Kollektionen av möbler och mattor kännetecknas av en kolonial stil blandat med italienskt 1960/70-tal. Gemensamt för produkterna är den lyxiga och tidlösa designen.

I den första kollektionen var det fokus på trä och V-formen, så när de skulle påbörja den andra ville de jobba med mjuka, lite rundare former. Och paret har alltid gillat bågar.

 

Den skulpturala fåtöljen Arco Lounge Armchair är inspirerad av såväl triumfbågarna i Barcelona och Paris som italiensk 80-talsdesign. Varje exemplar är numrerat och den tillverkas hos O.H. Sjögren i Tranås, ett av Sveriges äldsta möbeltillverkande företag som bland annat gör alla stoppmöbler till Carl Malmsten och Svenskt Tenn. Det är ett samarbete som Edin och Lina  är extremt glada över. Företaget grundades 1902 av Oskar Herbert Sjögren och har drivits av familjen Sjögren sedan dess. Tillverkningen sker nu som då enligt hantverksmässiga principer – det är verkligen möbler av högsta kvalitet. 

 

 

Välkommen att ta del av vårt handplockade sortiment från Dusty Deco här.

Mattorna Double Kiss och Shaggy Labyrinth – båda formgivna av det drivna paret Kjellvertz.

Meny