Bröderna Bouroullec

Den franska designstudion Ronan & Erwan Bouroullec har sitt säte i Paris och består av två bröder. De räknas till några av Frankrikes främsta industridesigner genom tiderna.

 

 

En fransk framgångssaga

De franska bröderna Ronan och Erwan Bouroullec grundade designstudion med samma namn 1999 i samband med sitt första uppdrag. De är båda födda på 1970-talet och efter diverse designutbildningar fick de sitt genombrott när de upptäcktes av italienska Cappellini. Efter det första uppdraget har duon haft samarbeten med flera varumärken och rönt stor framgång.  

De två bröderna utmanar och kompletterar varandra tack vare sina distinkta, men olika, personligheter. Deras arbeten är varierande och bredden är enorm – från små inredningsdetaljer till stora inredningsprojekt. Förutom formgivning av möbler för hemmabruk och offentlig miljö ligger fokus på smycken, porslin och andra inredningsdetaljer som de använder när de inreder och utformar olika interiörer. 

Oavsett vem som ligger bakom en idé så står de båda som formgivare. De bidrar båda till helheten och har olika styrkor och svagheter – det är samarbetet som gör dem så framgångsrika. 

Bland samarbetspartners syns idag en mängd framstående varumärken så som Hay, Iittala, Flos, Kartell och Nanimarquina för att nämna några.

 

Läs mer om Ronan & Erwan Bouroulles och ta del av deras produkter här, bland annat den grafiska serien Palissade för utomhusbruk.

 

Meny