Fri frakt inom Sverige

Journal

Oändliga möjligheter Färg och förvaring till alla rum

Oändliga möjligheter

Färg och förvaring till alla rum

Det danska familjeföretaget Montana Furniture har sedan 1980-talet skapat kreativ och flexibel förvaring för privata hem och moderna kontorsutrymmen. Deras filosofi har varit att ta fram ett hyllsystem som kan anpassas efter kundens unika behov. Med en genomtänkt enkelhet och med valfrihet som ledord har de skapat möjligheternas modul.


Flexibel Förvaring Anpassa förvaringen efter dina behov

Flexibel Förvaring

Anpassa förvaringen efter dina behov

Det finns många fördelar med ett flexibelt förvaringssystem. Varje hem är unikt och därför ser också behoven olika ut. Med enkla medel kan du bygga till eller ta bort sektioner allt efter som behoven förändras. Skapa den perfekta förvaringen för dig – oavsett vilken stil du föredrar.


Med smak av svensk sommar Naturligt och välbalanserat

Med smak av svensk sommar

Naturligt och välbalanserat

I en vacker gammal sjöbod på Ålö i Stockholms södra skärgård har det dukats upp till en härlig sommarmiddag. Med havet och klippor som vacker fond bjuds det på lokala delikatesser. Vi bad Shalony van Stralendorff, en av grundarna till BonniBonne, sätta samman en enkel meny med skärgårdstema. Hennes dukning går i jordiga toner för att förstärka känslan av svensk sommar.


Introduktion NORRLÄNDSK POESI FRÅN BONNIBONNE

Introduktion

NORRLÄNDSK POESI FRÅN BONNIBONNE

Den norrlandsbaserade designstudion BonniBonne är född ur en passion och fascination för natur, gastronomi och estetikens närvaro i vardagen. Designfilosofin grundar sig i en strävan att få lyfta fram det norrländska hantverket, genom att ge vardagliga föremål en modern tappning. Resultatet är ett väl kurerat sortiment med ett poetiskt tilltalande formspråk.


Introduktion Handtillverkad elegans från Wendelbo

Introduktion

Handtillverkad elegans från Wendelbo

Det danska familjeföretaget Wendelbo öppnade sin verkstad i Århus 1955. Sex decennier och tre generationer senare har den lilla möbelverkstaden blivit ett internationellt möbel- och designföretag som säljs över hela världen.


Långsamhetens lov REPORTAGE MED EMMA OLBERS

Långsamhetens lov

REPORTAGE MED EMMA OLBERS

Emma Olbers lever som hon lär – längst ut i Stockholms norra skärgård renoverar hon varsamt familjens fritidshus med skrapa och linoljefärg. Här föds även många av idéerna till hennes framgångsrika möbler, bland annat den nya utemöbelserien Pino för Stolab.


Introduktion Uttrycksfullt signerat Carl Malmsten

Introduktion

Uttrycksfullt signerat Carl Malmsten

O.H. Sjögren i Tranås grundades 1902 av Oskar Herbert Sjögren och är idag en av landets äldsta möbelfabriker. Tillverkningen av möbler sker, nu som då, enligt hantverksmässiga principer och ambitionen är fortfarande att tillverka möbler av högsta kvalitet. 


Introduktion Genuin design från svenska Verk

Introduktion

Genuin design från svenska Verk

Drömmen om en helsvensk möbelproduktion är inte längre bara en vision. Det nyetablerade varumärket Verk visar att det går att tillverka en hel möbelkollektion med endast inhemska råvaror och lokal arbetskraft. Men vägen dit har varit krokig och motargumenten många, berättar Simon Anund, Creative Director på Verk.


Pino En svensk utemöbel

Pino

En svensk utemöbel

Stolab har under flera år pratat om att ta fram en serie för utomhusbruk. För att tydliggöra sin syn på vad en svensk utemöbler är sammanställde Stolabs vd Martin Johansson ett manifest. När det var klart blev nästa steg enkelt – de kontaktade Emma Olbers och resultatet döptes till Pino.


Utomhusbruk Svenskt hantverk från Byarums Bruk

Utomhusbruk

Svenskt hantverk från Byarums Bruk

På Byarums Bruk finns en sällsam stolthet över att hålla gjuteritraditionen och det krävande hantverket vid liv. Deras råa vackra växtkärl och möbler ligger helt rätt i tiden.  


Introduktion Från Stockholm till Mallorca

Introduktion

Från Stockholm till Mallorca

Dusty Deco är grundat av det äkta paret, tillika de två entreprenörerna med ett maniskt habegär för vackra saker. Idén är att endast sälja saker som de verkligen älskar och som de skulle vilja ha i sitt eget hem – oavsett om det är ­vintage eller ­nyproducerat i egen design.


Svenska klassiker Omtanke från Grythyttan Stålmöbler

Svenska klassiker

Omtanke från Grythyttan Stålmöbler

Grythyttan Stålmöbler har rötterna ­stadigt förankrade i Bergslagens djupa, trollska skogar och ­deras berättelse är en saga om eld, stål och människans starka vilja. Men det är lika mycket en längtan efter att få skapa något beständigt – att göra möbler som ska hålla över tid och i generationer. 


Växtkraft Låt naturen ta plats

Växtkraft

Låt naturen ta plats

Nu är det hög tid att planera och plantera det som ska fylla krukor och grönsaksbäddar i sommar. Redan i januari och februari var det dags att så frön med lång utvecklingstid, men annars är mars och april är de stora såmånaderna för dig som vill förodla.


introduktion Upptäckarglädje från Karakter

introduktion

Upptäckarglädje från Karakter

Karakter är det danska designföretaget som är grundat i en anda av upptäckarglädje, mod och en ambition att aldrig kompromissa när det kommer till kvalitet. Med en produktportfolio som sträcker sig från moderna skulpturala verk till designklassiker från erkända formgivare strävar de efter att bygga ett varaktigt arv.


Hemma Hos Pella Hedeby

Hemma Hos

Pella Hedeby

En solig försommarkväll besökte vi stylisten och inredaren Pella Hedeby. Från sin stilfullt inredda terrass berättar Pella om sina tankar kring inredning av utemiljöer, hållbarhet och en del annat som bidrar till ett härligt sommarliv.


Introduktion Skandinavisk elegans från Nuura

Introduktion

Skandinavisk elegans från Nuura

Det unga belysningsvarumärket Nuura, med den danska designern Sofie Refer i spetsen, tillverkar elegant belysning inspirerad av det nordiska ljuset. Deras vackra armaturer refleketerar den skandinaviska designtraditionen – minimalistisk design i utsökta material med ett avskalat och vackert formspråk. 


Fokus Emma Olbers

Fokus

Emma Olbers

Vi fick chansen att prata med och ställa några frågor till den svenska formgivaren Emma Olbers om hur hon tänker kring sitt arbete, hållbar design och vad som inspirerar henne. 


Kabinett Det nya hemmakontoret

Kabinett

Det nya hemmakontoret

Kabinett är det nya hemmakontoret formgivet av Alexander Lervik. I samarbete med Adea har de lanserat en möbel som enkelt förvandlas från ett skåp till ett skrivbord som har plats för allt ett utrustat hemmakontor behöver. 


Spotlight | Flos Italiensk innovation

Spotlight | Flos

Italiensk innovation

Flos grundare sa: ”Design ska inte vara trendig. Bra design består tills den slits ut”.  Den fantastiska framgångssaga som Flos startade för snart 60 år sedan lever än idag. Tack vare nya samarbeten med några av vår tids stora och nytänkande formgivare producerar det italienska varumärket formstarka armaturer som alla har potential att bli morgondagens ikoner. 


Slow living Reportage Pella Hedeby

Slow living

Reportage Pella Hedeby

Inför höstens nummer av Objekt har vi hälsat på hemma hos Pella Hedeby. I ett vackert hus i Viksberg strax utanför Södertälje berättar hon om sina tankar kring inredning och framtidens utmaningar ­gällande miljö och hållbarhet.


FOKUS Niclas Hoflin

FOKUS

Niclas Hoflin

Vi fick en pratstund med Niclas Hoflin, grundare och formgivare bakom det välrenommerade belysningsmärket RUBN. Niclas bjuder på tänkvärda belysningstips, berättar om hur han ser på ljusets betydelse och vad han tror om framtiden inom belysning.


Bröderna Bouroullec En fransk framgångssaga

Bröderna Bouroullec

En fransk framgångssaga

Ronan Bouroullec föddes 1971 och Erwan Bouroullec 1976 i den lilla byn Quimper, Bretagne i Frankrike. Idag räknas de till några av Frankrikes främsta industriformgivare genom tiderna.


Hemma hos Therese Sennerholt

Hemma hos

Therese Sennerholt

I Therese Sennerholts vackra lägenhet i Birkastan samsas tidlösa designklassiker med moderna objekt så som samtida skulpturer och stora fotografier. Hon föredrar det naturnära och taktila, färgerna är neutrala och jordnära.


Tidlös design Passa tiden med stil

Tidlös design

Passa tiden med stil

Tid är en grundläggande dimension i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i en ordnad följd. Tid kan redovisas på flera sätt – analogt, digitalt eller helt enkelt med text. 


Hemma hos Annaleena Leino

Hemma hos

Annaleena Leino

Vi har träffat stylisten Annaleena Leino och bett henne berätta om sina tankar kring inredning. Från sin studio på Ekerö skapar hon ­minimalistiska och organiska miljöer. Hennes sätt att kombinera klassiska och tidlösa möbler med sitt egna mer moderna formspråk skapar vackra miljöer som man gärna vill ser mer av. 


Fokus Andreas Engesvik

Fokus

Andreas Engesvik

Andreas Engesvik är en av Norges främsta samtida formgivare och han har verkligen placerat Norge på designkartan – både nationellt och internationellt. Vi har träffat Andreas och ställt några frågor.