Fri frakt inom Sverige

Journal

Slow living Reportage Pella Hedeby

Slow living

Reportage Pella Hedeby

Inför höstens nummer av Objekt har vi hälsat på hemma hos Pella Hedeby. I ett vackert hus i Viksberg strax utanför Södertälje berättar hon om sina tankar kring inredning och framtidens utmaningar ­gällande miljö och hållbarhet.


FOKUS Niclas Hoflin

FOKUS

Niclas Hoflin

Vi fick en pratstund med Niclas Hoflin, grundare och formgivare bakom det välrenommerade belysningsmärket RUBN. Niclas bjuder på tänkvärda belysningstips, berättar om hur han ser på ljusets betydelse och vad han tror om framtiden inom belysning.


Flexibel Förvaring Anpassa förvaringen efter dina behov

Flexibel Förvaring

Anpassa förvaringen efter dina behov

Det finns många fördelar med ett flexibelt förvaringssystem. Varje hem är unikt och därför ser också behoven olika ut. Med enkla medel kan du bygga till eller ta bort sektioner allt efter som behoven förändras. Skapa den perfekta förvaringen för dig – oavsett vilken stil du föredrar.


Hemma Hos Pella Hedeby

Hemma Hos

Pella Hedeby

En solig försommarkväll besökte vi stylisten och inredaren Pella Hedeby. Från sin stilfullt inredda terrass berättar Pella om sina tankar kring inredning av utemiljöer, hållbarhet och en del annat som bidrar till ett härligt sommarliv.


Bröderna Bouroullec En fransk framgångssaga

Bröderna Bouroullec

En fransk framgångssaga

Ronan Bouroullec föddes 1971 och Erwan Bouroullec 1976 i den lilla byn Quimper, Bretagne i Frankrike. Idag räknas de till några av Frankrikes främsta industriformgivare genom tiderna.


Utomhusbruk Svenskt hantverk från Byarums Bruk

Utomhusbruk

Svenskt hantverk från Byarums Bruk

På Byarums Bruk finns en sällsam stolthet över att hålla gjuteritraditionen och det krävande hantverket vid liv. Deras råa vackra växtkärl och möbler ligger helt rätt i tiden.  


Hemma hos Therese Sennerholt

Hemma hos

Therese Sennerholt

I Therese Sennerholts vackra lägenhet i Birkastan samsas tidlösa designklassiker med moderna objekt så som samtida skulpturer och stora fotografier. Hon föredrar det naturnära och taktila, färgerna är neutrala och jordnära.


Växtkraft Låt naturen ta plats

Växtkraft

Låt naturen ta plats

Nu är det hög tid att planera och plantera det som ska fylla krukor och grönsaksbäddar i sommar. Redan i januari och februari var det dags att så frön med lång utvecklingstid, men annars är mars och april är de stora såmånaderna för dig som vill förodla.


Fokus Emma Olbers

Fokus

Emma Olbers

Vi fick chansen att prata med och ställa några frågor till den svenska formgivaren Emma Olbers om hur hon tänker kring sitt arbete, hållbar design och vad som inspirerar henne. 


Tidlös design Passa tiden med stil

Tidlös design

Passa tiden med stil

Tid är en grundläggande dimension i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i en ordnad följd. Tid kan redovisas på flera sätt – analogt, digitalt eller helt enkelt med text. 


Hemma hos Annaleena Leino

Hemma hos

Annaleena Leino

Vi har träffat stylisten Annaleena Leino och bett henne berätta om sina tankar kring inredning. Från sin studio på Ekerö skapar hon ­minimalistiska och organiska miljöer. Hennes sätt att kombinera klassiska och tidlösa möbler med sitt egna mer moderna formspråk skapar vackra miljöer som man gärna vill ser mer av. 


Fokus Andreas Engesvik

Fokus

Andreas Engesvik

Andreas Engesvik är en av Norges främsta samtida formgivare och han har verkligen placerat Norge på designkartan – både nationellt och internationellt. Vi har träffat Andreas och ställt några frågor.