NORRLÄNDSK POESI FRÅN BONNIBONNE

Med en förälskelse i norrländsk natur, en passion för gastronomi och en fascination för estetikens närvaro i vardagen, grundades det svenska varumärket BonniBonne.

BonniBonne The Outline 01

 

 

Tidlöst hantverk från Norrland

Den norrlandsbaserade designstudion BonniBonne grundades 2017 av barndomsvännerna Emelie Ivarsson och Shalony van Stralendorff. Deras gemensamma passion och fascination för natur, gastronomi och estetikens närvaro i vardagen var det som inspirerade dem till att starta studion. Med en designfilosofi som binder ihop genuint hantverk med moderna tappningar erbjuder BonniBonne ett väl kurerat sortiment med en nedtonad färgskala, noga utvalda naturmaterial och ett poetiskt tilltalande formspråk.

BonniBonne Verk

 

 

Designfilosofi

BonniBonnes ambition är att lyfta delar ur Norrländska traditioner – där genuint hantverk och uråldrig kunskap presenteras i nya sammanhang, i en mer modern tappning. Filosofin går ut på att skapa möten mellan poetisk och tidlös estetik där deras produkter utformas efter vardagsbehov, intressanta material eller ur möten med andra människor.

 

Intressanta möten mellan människor och deras hantverk lyfts fram i produkter som BonniBonnes handtillverkade ätpinnar av masurbjörk som en holländsk snickare på Höga kusten gör eller serien The Outline som är ritad av den japanska arkitekten Fumihito Ohashi och som tillverkas i Småland. Deras skira kimono handsys av ett kvinnokollektiv i norra Indien medans infärgningen har skett helt utan kemikalier med en miljövänlig växtfärg lokalt i Västernorrland. Produkterna är till stor del lokalproducerade runt om i Sverige och tillverkade i noga utvalda råvaror så som modal, lin, alm och exklusiv masurbjörk från Skandinavien. BonniBonnes sortiment är väl genomtänkt med handplockade materialval och en passion för genuint hantverk som omsorgsfullt återkommer i varje produkt i utbudet.

BonniBonne Verk

 

 

Vardagspoesi

Designstudions kreativa ledare, Shalony van Stralendorff, spenderade sin barndoms somrar på besök hos sina morföräldrar i Norrland. Det var där hon förälskade sig i den norrländska naturen och hennes intresse för vildplockat och matlagning väcktes. När Shalony och hennes barndomsvän Emily startade BonniBonne var det deras gemensamma intresse som blev en given inspiration som formade varumärkets designfilosofi. 

 

Utöver sina tidlösa produkter erbjuder BonniBonne även skogsevent i Sundsvall med omnejd. Duon har skapat en introduktion till det ätbara i skogen där de vill bidra med inspiration till en mer hållbar och vilsam livsstil.

 

“Vi vill väcka lust och nyfikenhet till naturens gröna rum och skafferi. Här delar vi med oss av praktisk kunskap som har levt vidare i generationer. Därefter presenterar vi en lunch i en mer modern tappning, delvis med råvaror hämtade från skogen.”

 

Som en sammanfattning av BonniBonnes intresse har de även skapat ett vackert bokasin som bygger på kreatören Shalonys passion för texturer, form, vildplockad mat och estetikens närvaro i vardagen. Bokasinet innehåller bland annat fjorton recept baserade på Skandinaviska, vildvuxna råvaror och bildmaterialet är skapat i Norrland där ljuset har en mycket betydande roll.

 

Ta del av BonniBonnes passion för det äkta hantverket, de noga utvalda råvarorna och deras genomtänkta sortiment här.

BonniBonne Verk

Meny