Laura Bilde

Formgivare

Laura Bilde

 

Laura Bilde är en dansk formgivare vars design ofta kännetecknas av kontrasten mellan material och textur, liksom ett distinkt minimalistiskt uttryck. 2016 tilldelades hon priset Upcoming Designer of the Year på Danish Design Awards. 

Milstolpar

  • 2016, Upcoming Designer of the Year, Danish Design Awards
  • 2016, examen VIA Design

 

Kanso Tray Table är ett brickbord från Please Wait to be Seated. 

Milstolpar

  • 2016, Upcoming Designer of the Year, Danish Design Awards
  • 2016, examen VIA Design

Laura Bilde växte upp i en familj som inte var speciellt kreativ, men hon upptäckte tidigt att hon hade en fallenhet för inte minst inredning. Hon tyckte det var väldigt roligt att organisera och inreda både sitt eget och vännernas sovrum. Hennes kreativitet utvecklades under tonåren och hon blev allt mer intresserad av arkitektur och inredning. 

 

Laura Bilde har studerat möbeldesign på VIA Design och tog examen 2016. Hon arbetar numera som formgivare för Norm Architects i Köpenhamn, ett jobb som hon finner oerhört inspirerande eftersom hon ständigt omges av spännande möbler och inredningsdetaljer. 

 

Laura Bildes design präglas av den skandinaviska enkelheten – estetik och funktionalitet kombineras i arkitektonisk glädje och enkelhet. Hon exprimenterar gärna med och är skicklig i att utnyttja material och enkla detaljer, hennes signum är minimalistiska möbler där just materialet står i fokus.

Meny