Växtkraft

LÅT DIG FÖRUNDRAS ÖVER DEN KRAFT SOM FINNS I NATUREN. DET HAR BLIVIT DAGS ATT FUNDERA PÅ VILKA VÄXTER SOM VI VILL FÖRGYLLA TRÄDGÅRD OCH UTEPLATS MED I SOMMAR.

 

 

Låt naturen ta plats

Nu är det hög tid att planera och plantera det som ska fylla krukor och grönsaksbäddar i sommar. Redan i januari och februari var det dags att så frön med lång utvecklingstid, men annars är mars och april de stora såmånaderna för dig som vill förodla.

 

SSå dina frön i små plastkrukor, äggkartonger eller annat som du har till hands, använd gärna såjord för att hjälpa plantorna. Placera krukorna i ett praktiskt minidrivhus – ett enkelt sätt att hålla rätt fuktighet och värme. Det vackra växthuset Greenhouse från Design House Stockholm i lackad ask och härdat glas är för inomhusbruk och pryder vilket rum som helst. Miniväxthuset har också en praktisk bricka av metall i botten.

 

När plantan växt till sig och fått några små bladpar är det dags för omskolning – plantorna ska nu flyttas över till större krukor. Använd med fördel gödslad jord, exempelvis blomjord, för att ge plantorna växtkraft. Sätt en planta i varje kruka, om det inte handlar om breddsådd då vill de gärna stå några stycken tillsammans.

 

När risken för frost är över är det dags att flytta ut dina plantor, låta naturen ha sin gång och sedan bara njuta av resultatet. Glöm inte att komplettera dina gröna och blommande oaser med ett litet bad för våra pollinatörer och fåglar.

 

Ta del av vårt sortiment för plantering och trädgård här.

Meny