AUTENTISK DESIGN FRÅN FRAMA

NÄR Niels Strøyer Christophersen GRUNDADE DESIGNSTUDION Frama Ville han FÅ MED DE VÄRDEN HAN BRINNER FÖR – MINIMAL DESIGN, HÖGKVALITATIVT HANTVERK OCH TIDLÖSHET. IDAG ERBJUDER FRAMA ETT BRETT SORTIMENT – ALLT TILLVERKAT MED EN ÄKTA KÄRLEK FÖR NATURLIGA MATERIAL OCH ENKEL FORM.

Chair 01 är en matstol från danska Frama, vars geometriska och återhållsamma formspråk förkroppsligar varumärkets estetiska ideologi och uttryck. På bild även Bar Chair 01. 

MEDVETEN MINIMALISM

Frama är en multi-disciplinär designstudio baserad i Köpenhamn som skapar formstarka produkter med ett enkelt och medvetet formuttryck. Deras kollektioner betonar autenticiteten i naturliga material, simpel geometri och otvivelaktig hantverkskvalitet – en estetik som tilltalar det skandinaviska sinnet. Sedan lanseringen 2011 har Frama omfamnat ett organiskt och kollaborativt förhållningssätt till design, ett förhållningssätt som är lika inspirerat av det gamla som det nya, av digitala tekniker såväl som av klassiska hantverkstraditioner och material.

Framas sortiment är väl balanserat med en spännande mix – från den traditionella mjölkpallen AML Stool till den minimaliska serien Rivet. I kollaget syns även armaturen Circle Shade och stolen Triangolo. 

VÄLBALANSERADE FORMER

Det danska varumärket etablerade tidigt en tidlös designestetik och ett organiskt arbetssätt. De arbetar på ett naturligt sätt som inte handlar om att sitta vid ett skrivbord i timmar och bli besatt av varje liten detalj. “Många av mina idéer har kommit till på ett improviserat sätt, som den rostiga metallbänken i mitt hus som jag hittade på landsbygden och ställde bak i en skåpbil som jag råkade ha den helgen. Jag visade den för en vän och han sa: “Du, det är bara en bit av metallskrot”, men för mig var det skulpturellt och vackert”, säger grundaren och kreativa chefen Niels Strøyer Christophersen.

Det som definierar Framas unika formspråk och särskilda stil är balansen mellan det nya och det gamla, det tidlöst klassiska och det kontemporära, som är så kännetecknande för varumärkets enhetliga estetik. Frama presenterar en ständigt utökande samling samarbeten, produkter och interiörer som omfattar allt från möbler, belysning och kök till unika föremål, textilier och dofter. 

Niels Strøyer Christophersen, grundare och kreativ chef, Frama.

ORGANISK DESIGNESTETIK

Frama arbetar efter filosofin att möbler och inredning ska hålla över tid, både i design och kvalitet. De är inte intresserade av att följa trender eller säsonger, inte heller av att ändra sina kollektioner varje år – oavsett om det är form, material eller färg – utan vill tillverka produkter som är mer permanenta än så. Det finns en skönhet i hur föremål förändras och slits med tiden. 

Vid en första anblick kan det tyckas att Framas kollektioner är färglösa, men färg behöver inte vara djärv och uppseendeväckande. Om man betraktar Framas möbler och accessoarer med ett öppet seende så ser man något helt annat. Det finns färg, massor med färg och de kommer från naturliga material och är dämpade och milda. En färgskala som är både tidlös och samtida, som gjord för våra skandinaviska hem. 

 

Ta del av Framas passion för autentisk design och hållbara material här.

Boken Perception Form från Frama, utgiven av New Mags.

PERCEPTION FORM

I sin senaste bok Perception Form vill Frama inspirera sinnena och uppmuntra till ett avskalat och medvetet liv. Perception Form innehåller en samling objekt fotograferade i sin råhet – fria från någon fördefinierad tolkning. ”Boken är en intim och visuell inbjudan till läsarna att åter öppna ögonen och sinnena. Att än en gång betrakta nyfiket som ett barn. Låta fantasin skena och kliv in i det okända och oförklarliga”, säger Niels. 

 

Väck dina sinnen och låt dig inspireras av boken Perception Form.

Meny