EN LIVSVÄV AV BERÄTTELSER

Nanimarquina är familjeföretaget som tagit de handvävda mattorna till designscenen. Med rötter i Barcelona och med en särskild passion för mattor kan företaget nu fira trettiofem år, en framgång som beror på lika delar känsla för hantverk som moderna uttryck.

  

En livstid av berättelser, drömmar och erfarenheter, med mattor i centrum.” – Nani Marquina

 

Tack vare den kreativa ledaren Nani Marquinas passion för design har varumärket blivit ledande inom moderna mattor av högsta kvalitet, för både inomhus som utomhusmiljö. Redan som tioåring upptäckte Nani att design var något alldeles speciellt.

 

Hon växte upp i en kreativ miljö, omgiven av människor som inspirerade henne att skapa. Däribland hennes far Rafael som var en pionjär inom industridesign i Spanien.

Nanimarquina

  

 

NYA VINDAR

Under 1970-talet uppstod en ny väg för design, en som låg närmare konsten, och Nani bestämde sig för att experimentera. När Spaniens diktatur upphörde och demokratin återinfördes skedde stora förändringar på alla nivåer - ekonomiska, sociala och politiska - och landet omskapades helt och hållet. Perioden kännetecknades av vitalitet och eufori och beskrivs ofta som designboomens tidsålder.

 

Det var då som Nani gav sig ut på sitt största äventyr: att skapa ett eget varumärke och storma marknaden med en vision om att förvandla den klassiska mattan till en modern designprodukt. 35 år senare fortsätter äventyret.

Nanimarquina

  

 

För oss är en matta ett uttryck för många saker: intuition, rastlöshet och magi. Den förkroppsligar vår önskan att dela med oss av vår passion för design och bevara ett gammalt hantverk.” – Nani Marquina

Nanimarquina

  

 

ANSVAR FÖR MÄNNISKA OCH PLANET

Än idag är det Nanis vision som vägleder varumärket. Och det är inte enbart uppgiften att återinföra klassiska mattor, till modernt designade hem, som de tar sig an – Nanimarquina arbetar också för att ta ansvar för människor och planet.

Sedan mer än tjugo år tillbaka, samarbetar de med organisationen Care & Fair, som aktivt arbetar mot barnarbete och för bättre förhållanden för matt-tillverkare och deras familjer i Indien och Pakistan. Och de klimatkompenserar för hela produktionskedjan av alla mattor – ända fram till kundens golv.

Nanimarquina

 

 

Förutom detta tillverkas deras utomhusmattor av 100% återvunnen PET, för att minimera den utbredda plastbränningen i Indien. Material av polyethylene ger också en mycket hållbar matta som står emot regn och rusk. I år har de funnits i 35 år och kan dessutom fira att de förra året blev certifierade som klimatneutralt företag. Dubbelt grattis Nanimarquina!

Meny