Ellen Ehrensky

Länna 50 år – Personalens Designfavoriter

 – Arteks tevagn står högt på önskelistan och en Ox Chair lär jag aldrig sluta drömma om.

 

Med bakgrund som både inredare och inköpare brinner LÄNNAs konceptansvarige ledare Ellen Ehrensky för möbler som håller i stil och kvalitet över lång tid – gärna minst i 50 år.

Porträtt Ellen

 

 

Som inköpare och inredare började Ellen sin tid på LÄNNA med ansvar för butikens utställningar, något som säkert påverkar hennes träffsäkra sortimentsmix. Att inreda är att ge helhet och karaktär till ett rum, där produkter ska locka alla sinnen: 

 

– Jag älskar till exempel doft för att det är väldigt personligt. Ett minne förstärks av doft och upplevelsen att det ”doftar som hemma hos”. Att man på något sätt kan veta vart man kommit bara genom doft. 

 

För Ellen är material och färg de två allra viktigaste elementen när det kommer till inredning och privat blandar hon gärna skarpa färger med dämpade neutraler. Kleinblått och rostrött finns alltid med i hennes pallet. 

 

– Livet, nya möten, platser, människor, upplevelser och naturen är det som inspirerar mig. I mitt eget hem finns bara ting som jag själv verkligen tycker om. Jag låter mig gärna inspireras av andra, men jag bryr mig inte om vad andra tycker om mina val… mer än att det såklart är kul att få höra från andra att mitt hem är fint. 

 

Husgudar är giganterna Le Corbusier, Charlotte Perriand och Alvar Aalto. Formgivning och arkitektur som stått sig över tid – något som Ellen värdesätter och förklarar: 

 

– Samtliga står för formgivning och arkitektur som var lika aktuell dåsom nu – och kommer vara det om 50 år. Det är ett förhållningssätt till saker som jag tycker är väldigt inspirerande och som känns extra viktigt nu när vi pratar om hållbarhet och att tänka på vår miljö. Att en möbel inte bara ska hålla kvalitetsmässigt – utan också stilmässigt i minst fem decennier. 

 

Se Ellens designfavoriter.

Plocksida Ellen

 

 

 

Överst från vänster:

Sam, DUX. Yoga A Manual for Life, New Mags. Zebra, Artek. Lampe De Marseille Mini Wall, Nemo. 006 AA Bench, Vaarnii.  Vas V.GW.01, VERK. Domus, Artek. Riihitie Plant Pot, Artek. Alma Pendant, Wästberg. Tabouret Métallique, Vitra. USM Haller Desk Unit, USM. Rey Chair, HAY. Serveringsvagn 900, Artek. The Music Studio on Trufo Street Candle, Lola James Harper. Palais Royal, Asplund. Artek and the Aaltos, New Mags. Aluminium Group, Vitra. Bold Blanket, Magniberg. Wegner Ox Chair, Fredericia Furniture. Akari 10A, Vitra.

Meny