Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan
Välj utförande
Extra Small
798:-
Small
1.198:-
Large
1.798:-

Produktbeskrivning

De vackra vaserna Boule Vases från Skultuna är formgivna av fransk-tyska designern Olivia Herms. Hon har tidigare arbetat för den internationellt erkända designstudion Claesson Koivisto Rune och den världskända designern Konstantin Grcic. Vaserna är tillverkade av polerad mässing och kommer i tre storlekar.

 

Boule Vases finns även i silverpläterad mässing.  

Skultuna

Skultuna Messingsbruk grundades av Karl IX år 1607 då staten behövde importinkomster. Ett Messingsbruk var en av det tidiga 1600-talets mest avancerade industrier. Efter fyra sekler ligger bruket fortfarande kvar på exakt samma ställe, inbäddat i grönska längs med den förtrollande Svartån i Västmanland - fantastiskt och helt unikt, Skultuna är ett av världens äldsta företag som fortfarande är igång.

 

De första ledarna vid bruket var ditkallade från mässingsindustrin i Tyskland och Nederländerna. Så småningom utbildades också svenska mästare vid Skultuna. I Krongjutarverkstaden tillverkade man tidigt stora ljuskronor, den äldsta kända ljuskronan finns i Vårfrukyrkan i Enköping och är från 1619. År 1825 började Skultuna stämpla produkterna, vilket man fortsatt med sedan dess.

 

Skultuna har tidvis varit pionjärer inom svensk formgivning. Carl Hjalmar Norrström var formgivare på Skultuna mellan åren 1895 och 1912 och tilldelades bland annat guldmedalj på världsutställningen i Paris år 1900 för sin magnifika dopfunt som idag visas i Skultunas museum. Under 1980-talet samarbetade Skultuna med Sigvard Bernadotte som skapade en serie för det dukade bordet.

Boule Vases Mässing Extra Small

Vas

798:-
Ord. pris: 798:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Skultuna
 • Mått:

  Ø: 14 cm
  Höjd: 23,5 cm
 • Design:

  Olivia Herms
 • Material:

  Polerad mässing
 • Leveranstid:

  Beräknad leverans ca 2–3 veckor
 • Prod. id.:

  45650 / 50769
Liknande produkter