Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan
Välj utförande
X-Small
1.078:-
Small
1.298:-

Produktbeskrivning

Kruka i försilvrad mässing formgiven av Monica Förster för Skultuna. Krukans form skapas genom trycksvarvning, en klassisk produktionsmetod som har använts under lång tid i Skultuna och som gör det möjligt att göra stora runda tredimensionella objekt ur plåt. Krukorna lånar sina former från klassiska terrakottakrukor med en liten utbuktning upptill.

Krukan finns också i den klassiska guldfärgade mässingen, både borstad och polerad. Välj mellan tre olika storlekar. Dessutom finns en mindre variant; The Herb Pot.

Skötselråd: Ställ inte krukan på ömtåliga underlag, det kan uppstå fläckar om det finns fukt under krukan (fukt kan även uppstå genom kondens). Använd ett fat undertill om du är osäker. Om du önskar behålla insidan blank så använd en tät innerkruka med fat under. Poleras med milt polermedel.

Skultuna

Skultuna Messingsbruk grundades av Karl IX år 1607 då staten behövde importinkomster. Ett Messingsbruk var en av det tidiga 1600-talets mest avancerade industrier. Efter fyra sekler ligger bruket fortfarande kvar på exakt samma ställe, inbäddat i grönska längs med den förtrollande Svartån i Västmanland - fantastiskt och helt unikt, Skultuna är ett av världens äldsta företag som fortfarande är igång.

 

De första ledarna vid bruket var ditkallade från mässingsindustrin i Tyskland och Nederländerna. Så småningom utbildades också svenska mästare vid Skultuna. I Krongjutarverkstaden tillverkade man tidigt stora ljuskronor, den äldsta kända ljuskronan finns i Vårfrukyrkan i Enköping och är från 1619. År 1825 började Skultuna stämpla produkterna, vilket man fortsatt med sedan dess.

 

Skultuna har tidvis varit pionjärer inom svensk formgivning. Carl Hjalmar Norrström var formgivare på Skultuna mellan åren 1895 och 1912 och tilldelades bland annat guldmedalj på världsutställningen i Paris år 1900 för sin magnifika dopfunt som idag visas i Skultunas museum. Under 1980-talet samarbetade Skultuna med Sigvard Bernadotte som skapade en serie för det dukade bordet.

Försilvrad Kruka X-Small

Kruka

1.078:-
Ord. pris: 1.078:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Skultuna
 • Mått:

  Ø: 15 cm
  Höjd: 11,5 cm
 • Design:

  Monica Förster
 • Material:

  Försilvrad mässing
 • Leveranstid:

  Beräknad leverans ca 2–3 veckor
 • Prod. id.:

  50791 / 50794
Passar bra till
Visa fler produkter
Liknande produkter