Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan
Välj utförande
Mässing
5.695:-
Koppar
5.695:-
Mörkgrå
3.550:-
Rostfritt
5.695:-
Vit
3.550:-

Produktbeskrivning

Doo-Wop är en enkel och opretentiös pendel som tack vare sin mellanstorlek och ljusutstrålning har många olika användningsområden. Den har en harmonisk design och passar utmärkt till att hänga ensam, i rad eller i grupp. Doo-Wop ger liv åt vardagsrummet, matrummet, köket, hemmakontoret, barnkammaren, hallen, trappuppgången eller sovrummet - kort sagt bidrar den både till en frisk fläkt och god belysning i hemmets olika rum.

Doo-Wop lanserades ursprungligen på 1950-talet och formgavs i ett nära samarbete mellan Søværnets Bygningsdistrikt och Louis Poulsen. Den användes under många år i Sjövärnets olika byggnader, däribland matsalar och kontor. "Sjövärnspendeln", som den kallades, fick stor utbredning tack vare sina unika ljusegenskaper och sitt breda användningsområde. Först i början av 1980-talet försvann den från Louis Poulsens kataloger. Under de senaste åren har allt fler av de äldre utgåvorna återkommit på marknaden tack vare antikvitetsbutiker och auktioner. Detta har skapat en efterfrågan och önskemål om att återuppta produktionen, något som nu har blivit verklighet. Den nya versionen är ytterst trogen den tidigare. Färgerna har visserligen uppdaterats, men produktionsmetoderna är desamma. Skärmarna är svarvade för hand och avslutas med den eleganta välvning som ger skärmen en särskild optisk volym. Mässingsutgåvan är en hantverksmässig utmaning eftersom den svarvas ut ur en massiv mässingsplatta och framstår som blankpolerad. För att underlätta skötseln och bevara utseendet är mässingsutgåvan försedd med skyddslack.

I princip har Doo-Wop två reflektorer: den inre kägelformade, som ger ett bländfritt nedåtriktat ljus och den yttre, som ger ett diffust uppåt-/nedåtriktat ljus. Den yttre skärmen bidrar särskilt till att skapa ett elegant och stämningsfullt ljus runt pendeln. Doo-Wop finns i färgerna röd/orange, ljusblå, grön, vit, svart/grå samt i en exklusiv mässingsutgåva. Samtliga utgåvor är försedda med E27-fattning. Lampans konstruktion gör det möjligt att använda flera olika ljuskällor utan att detta påverkar ljuskvaliteten. Dock är det inte rekommenderat att använda ljuskällor med ett färgindex under 85, eftersom detta försämrar färgåtergivningen och stämningen i rummet.

Louis Poulsen

I över 70 år har danska Louis Poulsen samarbetat med framsynta formgivare och arkitekter för att producera innovativa belysningslösningar för byggnader och dess närmsta omgivning. Den unika designen, hantverket och den höga kvalitén hos Louis Poulsen's armaturer återfinns i projekt runt om i hela världen.

 

Den revolutionära filosofin hos Poul Henningsen, skapare av en rad genialiska belysningslösningar samt ett nära samarbete med arkitekter och formgivare har befäst Louis Poulsens kunnande. Flera av deras produkter har redan blivit "konstverk" eller klassiker, inte bara på grund av sin design, utan även på grund av sitt unika, ovanliga och exceptionella ljus

 

Louis Poulsen har som affärskoncept att utveckla, tillverka och marknadsföra belysningsprodukter med hög kvalitet och funktionell design till byggnader och bebyggda områden. Deras belysnings armaturer är berömda för sin originalitet, enkelhet och exceptionella ljusbehandling. Belysningsfilosofin bakom Louis Poulsens produkter utgår från tre nyckelord: funktion, komfort och atmosfär. Tillsammans lägger de grunden till ett brett produktsortiment på både den professionella och den privata marknaden.

Doo-Wop Mässing

Pendel

5.695:-
Ord. pris: 5.695:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Louis Poulsen
 • Mått:

  Ø: 28,3 cm
  Höjd: 24,5 cm
 • Design:

  Louis Poulsen
 • Material:

  Aluminium, mässing
 • Leveranstid:

  Beräknad leverans ca 2–10 dagar
 • Ljuskälla/ sockel:

  E27
 • Ljuskälla ingår:

  Nej
 • Kabel:

  Vit textil, ca 3 m
 • Prod. id.:

  25401 / 25402
Visa fler produkter
Liknande produkter