Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan
Välj utförande
S1 Krom
4.065:-
S1 Mässing
4.065:-
S2 Krom
5.470:-
S2 Mässing
5.470:-

Produktbeskrivning

Kollektionen IC Lights är en serie fantastiska armaturer designad av Michael Anastassiades. Det till synes enkla och minimalistiska utseendet är vid närmare beskådning i själva verket en design i perfekt balans. Den klotrunda sfären balanserar på den nätta pinnen av metall till synes utan förankring. Idén fick Anastassiades när han såg ett videoklipp på nätet där en person jonglerade med flera klot samtidigt med hjälp av pinnar. Anastassiades häpnades av fingerfärdigheten och magin när kloten plötsligt såg ut att stå stilla i luften och ville fånga ögonblicket. 

 

IC Lights har en skärm av handblåst opalglas och en stomme i massiv mässing eller krom. Taklampan finns i två olika storlekar. 

Flos

FLOS grundades 1962. Samma år startade firman produktion av en rad lampor som blev några av de största klassikerna inom italiensk industriell design. Grundat på tidlös design och tekniska fördelar produceras dessa lampor fortfarande idag. Lamporna, designade av Achille och Piergiacomo Castiglioni, heter Arco, Splügen Brau, Toio och Taccia. Angående lampdesignen har det exklusiva samarbetet med bröderna Castiglioni, Afra och Tobia Scarpa, som designat Foglio (1966), Biagio (1968) samt Butterfly (1985), gjort det möligt för firman genom åren att arbeta fram kataloger som alltid innehåller de senaste tekniska finesserna och designdetaljerna. Många av de otaliga lampor designade för FLOS, först av Achille och Piergiacomo och senare från 1968 av Achille Castiglioni ensam, är utan tvivel några av de mest välkända och succerika produkterna inom industriell design. Lampdesignen har vunnit ett stort antal priser och historiska erkännanden och flera lampor har visats på de viktigaste utställningarna och designmuseerna världen över. Nämnvärt exempel under de senaste 40 åren är den revolutionerande Parentesi (1970) designad av Achille Castiglioni och Pio Manzù, en wire som sträcker sig från golv till tak och som fick utmärkelsen Compasso d'Oro i 1979, Brera (1992), Fucsia (1996) och senast Diabolo (1998).

IC Lights S1 Krom

Taklampa

4.065:-
Ord. pris: 4.065:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Flos
 • Mått:

  Ø: 20 cm
  Höjd: 48 cm
 • Design:

  Michael Anastassiades
 • Material:

  Massivt krom, handblåst opalglas
 • Leveranstid:

  Beräknad leverans ca 2–3 veckor
 • Ljuskälla/ sockel:

  1 x 60W E14 HSGS
 • Ljuskälla ingår:

  Nej
 • Kabel:

  Ca 4 m, svart
 • IP-klass:

  IP20
 • Övrigt:

  Ljuset i glasskärmen kan skifta något vid dimmat ljus, då ljuskällan kan ge skuggor.
 • Prod. id.:

  39328 / 39329

Produktskiss

Visa fler produkter
Liknande produkter