Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan
Välj utförande
Varmförzinkad
1.650:-
Svart
1.540:-

Välj stolsdyna

Produktbeskrivning

High Tech designades av Nisse Strinning, designer av Stringhyllan, 1984 och har den rätta Grythyttesvikten. Med varmförzinkat stål håller den sig i flera generationer. High Tech går att få i flera färger och vill du använda den inomhus finns det smarta golvskydd. 

 

Kombinera gärna stolarna med borden från samma kollektion. Där hittas två runda bord, ett större och ett mindre, samt ett rektangulärt

 

Grythyttan Stålmöbler

Familjen Lindqvist i Grythyttan har gått från hästskor till stålmöbler. Smeden Carl Lindqvist började 1895 tillverka hästskor. Hans smide blev mycket eftertraktat i bygden eftersom kvalitetstänkandet var stort redan då. Sonen Artur följde sedan i faderns fotspår men drevs av visioner som låg bortom det traditionella smidet.

 

Arturs idéer inspirerades av "funkisens" tanke; att skapa funktionella och vackra ting i människors vardag. Till Stockholmsutställningen 1930 ritade och tillverkade Artur den numera klassiska stolen A2 av hästskostål. A2-stolen följdes upp med ett fullt möbelprogram för trädgården. Under 40- och 50-talet växte Grythyttan Stålmöbler i popularitet och Arturs son Örjan tog över driften. Möblerna blev synonyma med kvalitet och tradition och hur många har inte gungat i en A2 i mormors trädgård.

 

Idag är det fjärde generationen Lindqvist genom Karl som driver företaget i samma anda. Farfar Arturs gamla devis känns ständigt aktuell "Då ni köper Grythyttans sommarmöbel är Eder möbelfråga löst för många år framåt".

High Tech Stol Varmförzinkad

Stol

1.650:-
Ord. pris: 1.650:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Grythyttan Stålmöbler
 • Mått:

  Bredd: 39 cm
  Djup: 47 cm
  Höjd: 84 cm
  Sitthöjd: 44 cm
 • Design:

  Nisse Strinning
 • Material:

  Varmförzinkat stål
 • Leveranstid:

  Lagervara
 • Övrigt:

  Stapelbar
 • Prod. id.:

  245 / 243
Passar bra till
Visa fler produkter
Liknande produkter