Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan
Välj utförande
Varmgalvaniserad
1.600:-
Svart
1.490:-

Välj stolsdyna

Produktbeskrivning

High Tech designades av Nisse Strinning, designer av Stringhyllan, 1984 och har den rätta Grythyttesvikten. Med varmförzinkat stål håller den sig i flera generationer. High Tech går att få i flera färger och vill du använda den inomhus finns det smarta golvskydd.

 

Ladda ner Grythyttans skötselråd här. 

Grythyttan Stålmöbler

Familjen Lindqvist i Grythyttan har gått från hästskor till stålmöbler. Smeden Carl Lindqvist började 1895 tillverka hästskor. Hans smide blev mycket eftertraktat i bygden eftersom kvalitetstänkandet var stort redan då. Sonen Artur följde sedan i faderns fotspår men drevs av visioner som låg bortom det traditionella smidet.

 

Arturs idéer inspirerades av "funkisens" tanke; att skapa funktionella och vackra ting i människors vardag. Till Stockholmsutställningen 1930 ritade och tillverkade Artur den numera klassiska stolen A2 av hästskostål. A2-stolen följdes upp med ett fullt möbelprogram för trädgården. Under 40- och 50-talet växte Grythyttan Stålmöbler i popularitet och Arturs son Örjan tog över driften. Möblerna blev synonyma med kvalitet och tradition och hur många har inte gungat i en A2 i mormors trädgård.

 

Idag är det fjärde generationen Lindqvist genom Karl som driver företaget i samma anda. Farfar Arturs gamla devis känns ständigt aktuell "Då ni köper Grythyttans sommarmöbel är Eder möbelfråga löst för många år framåt".

High Tech Stol Varmgalvaniserad

Stol

1.600:-
Ord. pris: 1.600:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Grythyttan Stålmöbler
 • Mått:

  B:39 cm D:47 cm H:84 cm Sitthöjd:44 cm
 • Design:

  Nisse Strinning
 • Material:

  Varmförzinkat stål
 • Leveranstid:

  Lagervara
 • Övrigt:

  Stapelbar
 • Prod. id.:

  245 / 243
Passar bra till
Visa fler produkter
Liknande produkter