Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan
Utemöbler / Stolar / Fåtölj A2 Furu
Välj utförande
Furu
1.850:-
Oljad Ek/Galvat Stativ
2.580:-
Oljad Ek/Grönt Stativ
2.430:-
Lackad Ek
2.650:-
Teak
3.580:-
Vit Ek
3.120:-
Lägg till stolsdyna
Beige
+610:-
Blå
+610:-
Grön
+610:-
Svart
+610:-

Produktbeskrivning

Grythyttans A2-fåtölj är en trotjänare i svenska trädgårdar, parker och bersåer. Stolen tillhör Klassikerserien och tillverkades av designern Artur Lindqvist till Stockholmstutställningen 1930. A2-fåtöljen är tillverkad av ett stativ med massivt fjäderstål och har en sits i trä. En möjlig förklaring till att fåtöljen har förblivit en succé decennier igenom kan vara en kombination av den stilrena designen och den höga kvalitén. 

Grythyttan Stålmöbler

Familjen Lindqvist i Grythyttan har gått från hästskor till stålmöbler. Smeden Carl Lindqvist började 1895 tillverka hästskor. Hans smide blev mycket eftertraktat i bygden eftersom kvalitetstänkandet var stort redan då. Sonen Artur följde sedan i faderns fotspår men drevs av visioner som låg bortom det traditionella smidet.

 

Arturs idéer inspirerades av "funkisens" tanke; att skapa funktionella och vackra ting i människors vardag. Till Stockholmsutställningen 1930 ritade och tillverkade Artur den numera klassiska stolen A2 av hästskostål. A2-stolen följdes upp med ett fullt möbelprogram för trädgården. Under 40- och 50-talet växte Grythyttan Stålmöbler i popularitet och Arturs son Örjan tog över driften. Möblerna blev synonyma med kvalitet och tradition och hur många har inte gungat i en A2 i mormors trädgård.

 

Idag är det fjärde generationen Lindqvist genom Karl som driver företaget i samma anda. Farfar Arturs gamla devis känns ständigt aktuell "Då ni köper Grythyttans sommarmöbel är Eder möbelfråga löst för många år framåt".

Fåtölj A2 Furu

Karmstol

1.850:-
Ord. pris: 1.850:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Grythyttan Stålmöbler
 • Mått:

  B:61 cm D:55 cm H:86 cm Sitthöjd 42 cm
 • Design:

  Artur Lindqvist
 • Material:

  Grönlackat stål/oljad furu
 • Leveranstid:

  Lagervara
 • Övrigt:

  Stapelbar
Komplettera med
Passar bra till
Visa fler produkter
Liknande produkter