Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan

Välj utförande

Välj dynor

 

Produktbeskrivning

Skargaardens möbelserie Häringe är sofistikerat enkel i sitt uttryck och fullständigt ärlig i sin form. Det du ser är vad du får. Nämligen ett stålstativ som putsas helt fritt från skarvar och fogar, ribbor i trä och dynor i tyg eller skinn. I serien finns matstol, fåtölj, solbädd och bord i olika storlekar.

Strikt elegans för inne- eller utemiljö och allt däremellan, i form av uterum, altaner och verandor.

På en höjd ovanför landfjärden ligger Häringe Slott. Det hade det gjort i 272 år när Torsten Kreuger köpte det. Året var 1929 och Torsten var en man med liten känsla för K-märkning och stor fäbless för nymodigheter. I rask takt utrustades därför köket med ett kylskåp, ena flygeln men en kägelbana och slottsträdgården men Sveriges första utomhuspool. Med tiden blev det ett jetset-tillhåll där man kunde se både Josephine Baker och Greta Garbo. Dekadent? Kanske lite. Mondänt? Så till den milda grad. Skulle man göra en möbel enligt samma principer , skulle den utgå från en trygg tradition, med precisa välavvägda linjer. Till den klassiska ursprungsformen skulle man addera en slösaktig lekfullhet och ett väldigt avslappnat sätt att förhålla sig till lyx. Det var i alla fall så Skargaarden gjorde när de tog fram serien med matmöbler som kallas Häringe. Greta Garbo hade varit den perfekt accessoaren. Men det funkar med vilken mystisk skönhet i mörka solglasögon som helst.

Skargaarden

Skargaarden tillverkar möbler som är vackra nog att stå inomhus men tåliga nog att bo i det fria stora delar av året. De värjer sig mot att klassificeras utifrån sin placering, då den är mindre intressant än funktionen. Vilken är den då? Ja, enkelt utryckt ingen alls. Våra möbler är gjorda för de stunder då man inte har några plikter, krav eller måsten. När man kan vara fullständigt onyttig och improduktiv. Allt är tillverkat med en hängivenhet och kompromisslöshet som lär märkas var än en möbel hamnar, oavsett om det är i lobbyn på något hotell, vid kanten på en pool eller framför en brasa i fjällen. 

Häringe

Soffa

24.120:-
Ord. pris: 26.800:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Skargaarden
 • Mått:

  Bredd: 184 cm
  Djup: 71,5 cm
  Höjd: 66 cm
  Sitthöjd: 39 cm
 • Design:

  Joacim Wahlström & Carl Jägnefält
 • Material:

  Teak, rostfritt stål
 • Leveranstid:

  Beräknad leverans ca 2 veckor
 • Prod. id.:

  23433
Passar bra till
Visa fler produkter
Liknande produkter