Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan

Välj utförande

 

Produktbeskrivning

Trienna soffbord från Artek formgavs ursprungligen av Ilmari Tapiovaara 1954 men började egentligen inte produceras förrän 2007. Tapiovaara hade under en längre tid på 50-talet gjort skisser på soffbord som var lätta och enkla att flytta. En annan grundtanke bakom Trienna var att större grupper kunde skapas i ett "vaxkakemönster" om så behövdes. Trienna tillägnades priset "Bästa återutgivna bord" i The Wallpaper Magazine 2008.

 

Ilmari Tapiovaara var en av de största inredningsarkitekterna och formgivarna av sin tid. Med sinnet av en äventyrare och själen av en hantverkare, sökte Tapiovaara alltid efter nya lösningar för att förbättra vardagliga ting. Under sin långa karriär skapade Tapiovaara dussins ikoniska föremål älskade av allmänheten. Han arbetade även under en period både för Le Corbusier och för Mies van der Rohe.

Artek

Artek grundades 1935 av fyra unga idealister: Alvar och Aino Aalto, Maire Gullsichsen och Nils-Gustav Hahl, för att marknadsföra Alvar Aaltos möbler, lampor och textilier. En lång tradition som tillverkare av bruksföremål har gjort Artek till ett internationellt känt och uppskattat kvalitetsmärke. Arkitekt Alvar Aalto skapade på 30-talet en funktionell arkitektur- och inredningsstil som grundade sig på en human och naturnära ideologi. Hans vackra och praktiska möbler har behållit sin popularitet världen runt oberoende av modets växlingar.

 

Idag är Artek känt som en av de mest innovativa bidragarna till modern design genom att bygga vidare på arvet från Alvar Aalto. Funktionalitet och tidlös estetik är de grundläggande byggstenarna i skapandet av varje produkt som bär namnet Artek. Arteks omfattande möbelsystem är baserat på orginalidéen om system och standards, vilket har sitt ursprung i Alvar Aaltos L-system. Arteks möbler kan hittas i olika slags miljöer; allt från offentliga rum till hemmet, museum till skolor och hotel till kontor.

Trienna

Soffbord

7.535:-
Ord. pris: 7.535:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Artek
 • Mått:

  Bredd: 70 cm
  Djup: 70 cm
  Höjd: 39 cm
 • Design:

  Ilmari Tapiovaara
 • Material:

  Fanerad formpressad björk
 • Leveranstid:

  Beräknad leverans ca 4–12 veckor
 • Prod. id.:

  16281
Visa fler produkter
Liknande produkter