Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan

Produktbeskrivning

Skultuna presenterar tillsammans med den svenska designstudion Objecthood det Art Deco-inspirerade underlägget Land's End. Underlägget andas den elegans och exklusivitet som kännetecknar Art Deco. Land's End är gjutet i solid mässing, ovansidan har sedan polerats blank medan undersidan har lämnats obehandlad. 

 

Underlägget är ej lämpligt för varma grytor eller tunga föremål. 

Skultuna

Skultuna Messingsbruk grundades av Karl IX år 1607 då staten behövde importinkomster. Ett Messingsbruk var en av det tidiga 1600-talets mest avancerade industrier. Efter fyra sekler ligger bruket fortfarande kvar på exakt samma ställe, inbäddat i grönska längs med den förtrollande Svartån i Västmanland - fantastiskt och helt unikt, Skultuna är ett av världens äldsta företag som fortfarande är igång.

 

De första ledarna vid bruket var ditkallade från mässingsindustrin i Tyskland och Nederländerna. Så småningom utbildades också svenska mästare vid Skultuna. I Krongjutarverkstaden tillverkade man tidigt stora ljuskronor, den äldsta kända ljuskronan finns i Vårfrukyrkan i Enköping och är från 1619. År 1825 började Skultuna stämpla produkterna, vilket man fortsatt med sedan dess.

 

Skultuna har tidvis varit pionjärer inom svensk formgivning. Carl Hjalmar Norrström var formgivare på Skultuna mellan åren 1895 och 1912 och tilldelades bland annat guldmedalj på världsutställningen i Paris år 1900 för sin magnifika dopfunt som idag visas i Skultunas museum. Under 1980-talet samarbetade Skultuna med Sigvard Bernadotte som skapade en serie för det dukade bordet.

Land’s End

Underlägg

798:-
Ord. pris: 798:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Skultuna
 • Mått:

  Längd: 24 cm
  Bredd: 16,5 cm
 • Design:

  Objecthood
 • Material:

  Mässing
 • Leveranstid:

  Beräknad leverans ca 2–3 veckor
 • Prod. id.:

  34902
Visa fler produkter
Liknande produkter