Fri frakt inom Sverige

Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan
Välj utförande
Alfred
949:-

Produktbeskrivning

Under våren 2012 tog en ny skapelse från Kay Bojesen Danmark form till glädje för fans i alla åldrar: Sångfågeln. Det är en hittills okänd design som skapades av Kay Bojesen på 1950-talet men som aldrig kom i produktion. De färgstarka personligheterna Ruth, Pop, Kay, Peter, Sunshine, Ernst och Alfred har sedan de återigen såg dagens ljus mottagits med öppna armar bland designälskare världen över. Naturligtvis har varje familj med respekt för sig själv ett släktträd! Sångfågel-familjen är inget undantag, med sina åtta grenar som omfattar flera generationer Bojesen, från farfar till barnbarnsbarn. 

 

Alfred: Alfred är uppkallad efter Kay Bojesens barnbarnsbarn. Det nordiska namnet förkroppsligar det lugn och den naivitet och oskuld som vi så väl känner igen i alla Bojesens charmiga träfigurer.

 

Sångfåglarna är tillverkade av massiv bok och naturligtvis noggrant handmålade enligt traditionen. Alfred är undantaget och är, liksom Kay Bojesens Lovebirds, helt i ek.

Kay Bojesen

Kay Bojesen tog sin examen som silversmed 1910 efter att ha genomgått en period som lärling hos Georg Jensen. Han omfamnade den danska funktionalismen genom att medverka till grundandet av "Den Permanente", en utställning och butik som saluförde det absolut främsta inom dansk formgivning. Under 1930-talet vidareutvecklade Kay Bojesen sin passion för materialet trä. När han skapade sina berömda träfigurer i form av olika djur så var grundtanken att varje produkt skall ha runda, mjuka former och kännas behaglig i handen. Tanken var inte att skapa en exakt, naturtrogen avbild av ett visst djur. Med allt detta i åtanke skapade han en rad älskade karaktärer som alla tilltalar barnet inom oss. Dessa figurer han under många år skänkt stor glädje åt många världen över.

Sångfågel Alfred

Träfigur

949:-
Ord. pris: 949:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Kay Bojesen
 • Mått:

  H:15 cm L:15,8 cm
 • Design:

  Kay Bojesen
 • Material:

  Ek och rökt ek
 • Leveranstid:

  Lagervara med reservation för slutförsäljning
 • Prod. id.:

  22898 / 37800
Passar bra till
Visa fler produkter
Liknande produkter