Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan
Välj utförande
Ljus ek
899:-
Svartmålad bok
899:-

Produktbeskrivning

År 1955, när Kay Bojesen tog den något kantiga flodhästen från vattenhålet på savannen till den danska designscenen, var den det fjärde djuret i en rad exotiska djur. Efterfrågan på fler djur från Djungelboken var enorm, men som alltid följde Kay Bojesen sin egen väg och skapade ett djur som inte påminde om de tidigare. Borta var apans eleganta, långa linjer och flexibla leder och istället introducerades denna härligt kantiga koloss med rörlig käke. I och med att flodhästen kan hålla en penna i munnen är den det enda av Bojesens djur som faktiskt fyller en funktion. 

 

Nu när flodhästen även har fått en storebror som är målad i griffelfärg, har funktionaliteten expanderat ytterligare. Storebrorsan är perfekt för lek, lärande och korta meddelanden skrivna med tavelkrita. 

Kay Bojesen

Kay Bojesen tog sin examen som silversmed 1910 efter att ha genomgått en period som lärling hos Georg Jensen. Han omfamnade den danska funktionalismen genom att medverka till grundandet av "Den Permanente", en utställning och butik som saluförde det absolut främsta inom dansk formgivning. Under 1930-talet vidareutvecklade Kay Bojesen sin passion för materialet trä. När han skapade sina berömda träfigurer i form av olika djur så var grundtanken att varje produkt skall ha runda, mjuka former och kännas behaglig i handen. Tanken var inte att skapa en exakt, naturtrogen avbild av ett visst djur. Med allt detta i åtanke skapade han en rad älskade karaktärer som alla tilltalar barnet inom oss. Dessa figurer han under många år skänkt stor glädje åt många världen över.

Flodhäst Ljus ek

Träfigur

899:-
Ord. pris: 899:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Kay Bojesen
 • Mått:

  Längd: 21,3 cm
  Bredd: 5,2 cm
  Höjd: 8,5 cm
 • Design:

  Kay Bojesen
 • Material:

  Ek
 • Leveranstid:

  Beräknad leverans ca 2–4 veckor
 • Prod. id.:

  49069 / 23612
Visa fler produkter
Liknande produkter