Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan
Välj utförande
3100 Tre ben
3.516:-
3101 Fyra ben
3.840:-

Välj utförande

 

Produktbeskrivning

Från början är Arne Jacobsens MyranTM från 1952 formgiven för matsalen på Novo Nordic, ett internationellt danskt läkemedelsföretag. Idag är stolen en av de mest framträdande ikonerna i Fritz Hansen's samling designklassiker. Det var dock nära att stolen slutade som ännu en producerad prototyp, eftersom Fritz Hansen inte var övertygad om stolens potential. Arne Jacobsen var dock så pass säker att han lovade att köpa upp alla producerade stolar, om ingen annan skulle göra det, vilket idag många möbelintresserade tackar för.

 

År 2015 tog den danske konstnären Tal R fram nio nya färgblandningar som förändras med ljuset, rummet, årstiden och andra faktorer i den omgivande miljön. Alla färger har en sak gemensamt; de ligger mellan två färger och strävar hela tiden i båda riktningarna. Var och en av de nio färgerna har en egen historia som visar stolen ur en ny synvinkel, säger Tal R.

 

Trots sin minimalistiska och strikta form är MyranTM en mycket bekväm stol att sitta i, även längre stunder. Stolen är stapelbar och i trä som sitter på en krombas med tre eller fyra ben.

* Observera att vi endast har ett axplock av utföranden på vår hemsida. För beställning av annat utförande ber vi dig ange detta i meddelanderutan i kassan. För mer information vänligen kontakta oss via e-post.

Fritz Hansen

Fritz Hansen grundades 1872 av visionären och möbelsnickaren med samma namn. Sedan dess har Fritz Hansen blivit ett exklusivt varumärke som är en naturlig del av både dansk och internationell designhistoria. Historien om Fritz Hansen kännetecknas av häpnadsväckande hantverk, unik design och kvalitet. Ledande arkitekter och formgivare från hela världen har genom åren bidragit till samlingen av vackra, tidlösa och funktionella möbler. Bland dessa finns Arne Jacobsen, Poul Kjærholm, Piet Hein, Hans J. Wegner, Kasper Salto och Christian Dell. Med hög kreativitet och skaparvilja har dessa designers med innovativ teknik och nya material formgivit möbelklassiker som bland annat Myran™, Serie 7T™, Ägget™, Svanen™, Liljan™ och Kinastolen™. Varje detalj i sortimentet av t.ex. stolar, fåtöljer, soffor, bord, lampor och pallar är noga genomtänkt och med en hög finish som har stor del i utseendet. En möbel från Fritz Hansen garanterar utöver ett mervärde i sin inredning en tidlös, värdefull design och en historia värd att prata om.

Myran 3100 Tre ben

Stol

3.516:-
Ord. pris: 3.516:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Fritz Hansen
 • Mått:

  Bredd: 51 cm
  Djup: 48 cm
  Höjd: 78 cm
  Sitthöjd: 44 cm
 • Design:

  Arne Jacobsen
 • Material:

  Förkromat stål
 • Leveranstid:

  Beräknad leverans ca 4–8 veckor
 • Övrigt:

  Stapelbar
 • Prod. id.:

  18954 / 18952

Produktskiss

Visa fler produkter
Liknande produkter