Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan

Välj utförande

 

Välj färg snöre

Produktbeskrivning

Erbjudande på stol J39 från Fredericia Furniture såpad, vitoljad eller svartbetsad ek med naturfärgat snöre i sitsen.

 

J39 från Fredericia, Børge Mogensens berömda trästol med sits av flätat pappersgarn designades redan 1947. Stolens enkla formspråk tillsammans med dess mångsidighet gjorde att den snabbt fick smeknamnet "The People´s Chair.

Fredericia Furniture

Fredericia Furniture är ett familjeägt företag, vilket har bidragit till att skapa en internationell respekt för dansk design i generationer. 

Företaget är starkt förknippat med namnet Børge Mogensen och producerar merparten av den berömda möbelarkitektens klassiker. 

Sedan början av 1900-talet har samarbetet med några av dagens bästa danska formgivare givit några av de mest omtalade och prisbelönta möblerna de senaste åren och ny uppmärksamhet till varumärket.

Företagets historia går tillbaka till år 1911 då aktiebolaget Fredericia Stolefabrik grundades. År 1955 tog 30-åriga Andreas Graversen över aktiekapitalet och satte en ny och ambitiös kurs för företaget. Via hans tidigare arbetsplats hade han träffat Børge Mogensen, vilket var en början på ett nära samarbete och god vänskap som senare ledde till några av efterkrigstidens största möbelklassiker. 

J39 Kampanj

Stol

4.313:-
Ord. pris: 5.391:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Fredericia Furniture
 • Mått:

  Bredd: 48 cm
  Djup: 42 cm
  Höjd: 76 cm
  Sitthöjd: 46,5 cm
 • Design:

  Børge Mogensen
 • Material:

  Massiv ek (såpad, vitoljad eller svartbetsad), sits av naturfärgat pappersgarn
 • Leveranstid:

  Ca 6–8 veckor
 • Prod. id.:

  48868
Visa fler produkter
Liknande produkter