Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan

Produktbeskrivning

Claw Ring Candlestick är en del av The Spike Series – Maria Nilsdotters samarbete med Skultuna. Ljusstaken påminner om den klassiska kontorsljusstaken i formen men har ett enklare formspråk bortsett från klon, en avancerad detalj som är typisk för Nilsdotter. I serien ingår två stycken krukor, en ljushållare, en ljusstake och ett fat. Skultunas och Nilsdotters kännetecken – den blankpolerade mässingen, de populära klorna och nitarna skapar tillsammans en perfekt balans mellan elegant och tufft.


Smyckesdesignern Maria Nilsdotter är utbildad vid Central Saint Martins i London, hon driver sedan 9 år sitt eget varumärke med egen butik på Stureplan i Stockholm. Maria Nilsdotter har gjort sig känd för sin kompromisslösa, strama och samtidigt lyxigt punkiga formgivning som står för något helt nytt för Skultuna. Maria Nilsdotter om samarbetet; "Det kändes spännande att låta Skultunas värld möta min. Jag tycker vi har många gemensamma värden som vikten av kvalité och material men samtidigt intressant att använda sig av kontrasterna mellan varumärkena också. Jag är väldigt glad över resultatet som känns både tidlöst, klassiskt och punkigt." 

Skultuna

Skultuna Messingsbruk grundades av Karl IX år 1607 då staten behövde importinkomster. Ett Messingsbruk var en av det tidiga 1600-talets mest avancerade industrier. Efter fyra sekler ligger bruket fortfarande kvar på exakt samma ställe, inbäddat i grönska längs med den förtrollande Svartån i Västmanland - fantastiskt och helt unikt, Skultuna är ett av världens äldsta företag som fortfarande är igång.

 

De första ledarna vid bruket var ditkallade från mässingsindustrin i Tyskland och Nederländerna. Så småningom utbildades också svenska mästare vid Skultuna. I Krongjutarverkstaden tillverkade man tidigt stora ljuskronor, den äldsta kända ljuskronan finns i Vårfrukyrkan i Enköping och är från 1619. År 1825 började Skultuna stämpla produkterna, vilket man fortsatt med sedan dess.

 

Skultuna har tidvis varit pionjärer inom svensk formgivning. Carl Hjalmar Norrström var formgivare på Skultuna mellan åren 1895 och 1912 och tilldelades bland annat guldmedalj på världsutställningen i Paris år 1900 för sin magnifika dopfunt som idag visas i Skultunas museum. Under 1980-talet samarbetade Skultuna med Sigvard Bernadotte som skapade en serie för det dukade bordet.

Claw Ring Candlestick

Ljusstake

698:-
Ord. pris: 698:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Skultuna
 • Mått:

  Höjd: 10,5 cm
 • Design:

  Maria Nilsdotter
 • Material:

  Polerad mässing
 • Leveranstid:

  Beräknad leverans ca 2–3 veckor
 • Prod. id.:

  50782
Passar bra till
Visa fler produkter
Liknande produkter