Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan
Välj utförande
Lunar Small
598:-
Celestial
698:-
Feather
798:-
Lunar Large
998:-

Produktbeskrivning

The London Collection Lunar Small, ljuslykta från Skultuna. Designern Lara Bohinc har hämtat sin inspiration till The London Collection från sina resor. Det intrikata mönstret på Lunar är inspirerat av Japans slingrande motorvägar. Den vackra kollektionen kommer i flera olika storlekar och mönster och går att få i olika material och färger.

Skultuna

Skultuna Messingsbruk grundades av Karl IX år 1607 då staten behövde importinkomster. Ett Messingsbruk var en av det tidiga 1600-talets mest avancerade industrier. Efter fyra sekler ligger bruket fortfarande kvar på exakt samma ställe, inbäddat i grönska längs med den förtrollande Svartån i Västmanland - fantastiskt och helt unikt, Skultuna är ett av världens äldsta företag som fortfarande är igång.

 

De första ledarna vid bruket var ditkallade från mässingsindustrin i Tyskland och Nederländerna. Så småningom utbildades också svenska mästare vid Skultuna. I Krongjutarverkstaden tillverkade man tidigt stora ljuskronor, den äldsta kända ljuskronan finns i Vårfrukyrkan i Enköping och är från 1619. År 1825 började Skultuna stämpla produkterna, vilket man fortsatt med sedan dess.

 

Skultuna har tidvis varit pionjärer inom svensk formgivning. Carl Hjalmar Norrström var formgivare på Skultuna mellan åren 1895 och 1912 och tilldelades bland annat guldmedalj på världsutställningen i Paris år 1900 för sin magnifika dopfunt som idag visas i Skultunas museum. Under 1980-talet samarbetade Skultuna med Sigvard Bernadotte som skapade en serie för det dukade bordet.

The London Collection Vit Lunar Small

Ljuslykta

598:-
Ord. pris: 598:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Skultuna
 • Mått:

  Ø: 6,2 cm
  Höjd: 7 cm
 • Design:

  Lara Bohnic
 • Material:

  Mässing, pulverlack
 • Leveranstid:

  Beräknad leverans ca 2–3 veckor
 • Prod. id.:

  38425 / 38418
Visa fler produkter
Liknande produkter