Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan
Välj utförande
Mini
498:-
Small
939:-
Large
1.998:-

Produktbeskrivning

Face, mässingsknoppar från Skultuna, formgivna av Claesson Koivisto Rune. Knopparna är gjutna i massiv mässing och sedan blankpolerade för att få fram en nästintill spegelblank yta. Face finns i tre olika storlekar och varje set innehåller knoppar i tre olika former.

 

Storlek Mini passar endast som knoppar till skåp medan Small och Large även går att montera på vägg som klädhängare. Skruv medföljer.

Skultuna

Skultuna Messingsbruk grundades av Karl IX år 1607 då staten behövde importinkomster. Ett Messingsbruk var en av det tidiga 1600-talets mest avancerade industrier. Efter fyra sekler ligger bruket fortfarande kvar på exakt samma ställe, inbäddat i grönska längs med den förtrollande Svartån i Västmanland - fantastiskt och helt unikt, Skultuna är ett av världens äldsta företag som fortfarande är igång.

 

De första ledarna vid bruket var ditkallade från mässingsindustrin i Tyskland och Nederländerna. Så småningom utbildades också svenska mästare vid Skultuna. I Krongjutarverkstaden tillverkade man tidigt stora ljuskronor, den äldsta kända ljuskronan finns i Vårfrukyrkan i Enköping och är från 1619. År 1825 började Skultuna stämpla produkterna, vilket man fortsatt med sedan dess.

 

Skultuna har tidvis varit pionjärer inom svensk formgivning. Carl Hjalmar Norrström var formgivare på Skultuna mellan åren 1895 och 1912 och tilldelades bland annat guldmedalj på världsutställningen i Paris år 1900 för sin magnifika dopfunt som idag visas i Skultunas museum. Under 1980-talet samarbetade Skultuna med Sigvard Bernadotte som skapade en serie för det dukade bordet.

Face 3-pack Mini

Mässingsknoppar

498:-
Ord. pris: 498:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Skultuna
 • Mått:

  3 st Ø: 2,2 cm
  Djup: 1,6 cm
 • Design:

  Claesson Koivisto Rune
 • Material:

  Polerad mässing
 • Leveranstid:

  Beräknad leverans ca 2–3 veckor
 • Prod. id.:

  39267 / 37838
Visa fler produkter
Liknande produkter