Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan

Produktbeskrivning

Hyllan Pilaster från Källemo formgavs 1989 av John Kandell och kan betecknas som en riktigt svensk klassiker. Idén till Pilaster fick Kandell under en natt hemma i vardagsrummet vid åsynen av alla boktravar på golvet. Han ringde Sven Lundh, grundare av Källemo, och beskrev sin idé. Någon ritning av hyllan behövdes aldrig, vilket stämmer väl överens med ett uttalande av Picasso som Kandell gärna citerade: "En bild borde vara så enkel att man kunde skicka den per telefon till New York". Många har försökt efterlikna denna hylla, men det finns bara ett original.

 

För att fira att Pilaster fyller 25 år har en jubileumsutgåva i såpad ek tagits fram. Såpningen framhäver ekens karaktär och bibehåller träets naturliga känsla. Varje hylla kommer med jubileumsmärkning med en mässingsskylt. 

Källemo

Källemo är familjeföretaget som alltid har blundat för trender. Hos familjen Lundh är det andra värden och kvalitéer som gäller, nämligen formuttryck, hantverk och tidlöshet. Allt började på riktigt när Sven Lundh i Källemos monter ställde ut Jonas Bohlins examensarbete från Konstfack, betongstolen Concrete, på möbelmässan i Stockholm 1981. Allt sedan dess har man på Källemo följt magkänslan när det gäller formgivare, uttrycksformer och material.

Pilaster Jubileumsutförande

Hylla

5.900:-
Ord. pris: 5.900:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Källemo
 • Mått:

  Bredd: 20 cm
  Djup: 23 cm
  Höjd: 205 cm
 • Design:

  John Kandell
 • Material:

  Såpad massiv ek
 • Leveranstid:

  Beräknad leverans ca 3–5 veckor
 • Övrigt:

  Pilasterhyllan uppfyller kraven för Svanen-märkning
 • Prod. id.:

  34773
Visa fler produkter
Liknande produkter