Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan
Välj utförande
Svart
7.325:-
Mattsvart
7.325:-
Vit
7.325:-

Produktbeskrivning

Kaiser Idell Super 6556-F, golvlampa från Fritz Hansen, formgiven av Christian Dell. Denna eleganta golvlampa finns i flera olika utföranden, alla lackerad samt polerade för hand. Lutningen på lampans stativ är justerbar liksom vinkeln på dess skärm.

 

Med sin unika kvalitet, precisionsteknik och hantverk utstrålar Kaiser Idell™ originalitet, en enastående skulpturell kvalitet och ren design när den är som bäst. Kaiser idell är Bauhaus-design i original, skapad av silversmeden Christian Dell. Utgångspunkten för serien är den världspatenterade vridningen och den karakteristiska kupolformade skärmen med stämpeln "ORIGINAL KAISER-Idell".  

 

Christian Dell var en tysk silversmed och formgivare. På 20-talet var han arbetsledare i plåtverkstaden på Bauhaus i Weimar där han låg bakom en mycket innovativ och banbrytande stil av design. 

 

Från och med 1926 skissade Dell lampor, ofta för fabriken Gebr. Kaiser & Co. Den första katalogen lanserades 1936 där bordslampan modell 6631 Luxus dök upp för första gången. Denna lampa kom senare att bli ankaret i Kaiser Idell™-serien. Då, liksom idag är den symbolen för den ädla germanska designen, teknisk perfektion i samklang med utsökta materialval.

 

Termen "Idell" kommer från ordet idé och formgivarens efternamn, Dell. "Kaiser" är en referens till den ursprungliga tillverkaren.

Fritz Hansen

Fritz Hansen grundades 1872 av visionären och möbelsnickaren med samma namn. Sedan dess har Fritz Hansen blivit ett exklusivt varumärke som är en naturlig del av både dansk och internationell designhistoria. Historien om Fritz Hansen kännetecknas av häpnadsväckande hantverk, unik design och kvalitet. Ledande arkitekter och formgivare från hela världen har genom åren bidragit till samlingen av vackra, tidlösa och funktionella möbler. Bland dessa finns Arne Jacobsen, Poul Kjærholm, Piet Hein, Hans J. Wegner, Kasper Salto och Christian Dell. Med hög kreativitet och skaparvilja har dessa designers med innovativ teknik och nya material formgivit möbelklassiker som bland annat Myran™, Serie 7T™, Ägget™, Svanen™, Liljan™ och Kinastolen™. Varje detalj i sortimentet av t.ex. stolar, fåtöljer, soffor, bord, lampor och pallar är noga genomtänkt och med en hög finish som har stor del i utseendet. En möbel från Fritz Hansen garanterar utöver ett mervärde i sin inredning en tidlös, värdefull design och en historia värd att prata om.

Kaiser Idell Super 6556-F Svart

Golvlampa

7.325:-
Ord. pris: 7.325:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Fritz Hansen
 • Mått:

  Höjd: 125 cm
  Ø 21 cm
 • Design:

  Christian Dell
 • Material:

  Handlackerat stål, handpolerad silverlödd mässing
 • Leveranstid:

  Beräknad leverans ca 2–3 veckor
 • Ljuskälla/ sockel:

  Max 52W
 • Ljuskälla ingår:

  Nej
 • Övrigt:

  Tilt bakåt:15°. Tilt framåt:18°
 • Prod. id.:

  23476 / 18930

Produktskiss

Visa fler produkter
Liknande produkter