Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan

Välj träslag på stomme

Välj fårskinn

Lägg till nackkudde

 

Produktbeskrivning

Lamino från Swedese är en verklig svensk möbelklassiker med lätta skandinaviska former. Fåtöljen Lamino, som i december 1999 blev utsedd till århundradets möbel av Sköna Hems läsare, designades av Yngve Ekström redan 1956. Den står idag representerad i Nationalmuseums permanenta samlingar. Lamino är miljömärkt med Svanen.

 

Laminofåtöljen i bok eller ek med fårskinn kan vi nu erbjuda till kampanjpris. 

 

Vi vill uppmärksamma er på att Swedese har genomfört vissa ändringar i fårskinnskollektionen.

- Vit byter namn till Off-White

- Svart byter namn till Black

- Grått byter namn till Graphite

- Antracite ersätts med Charcoal (viss nyansskillnad)

- Coffee ersätts med Espresso (viss nyansskillnad)

- Sand ersätts med Sahara (viss nyansskillnad)

Swedese

Swedese Möbler AB är ett klassiskt svenskt möbelföretag med stark förankring i både hem och i offentlig miljö. Swedeses idé är den samma idag som för sextio år sedan: Att skapa vackra möbler för framtiden med avstamp i en modern skandinavisk tradition med framåtblickande formgivare som delar den tidlösa idén om den arkitektoniska helheten.

 

Företaget grundades 1945 av bröderna Yngve och Jerker Ekström samt Sven Bertil Sjöqvist. Yngve var tongivande i ledningen av Swedese ända fram till sin död 1988. Nuvarande ägare är Elisabeth Johansson. Huvudkontoret är beläget i Vaggeryd i Småland där även en av de två fabrikerna finns. Den andra fabriken finns i Äng utanför Nässjö.

 

Tillsammans med namn som Alvar Aalto, Bruno Mathsson, Arne Jacobsen och Poul Kjaerholm utgjorde Yngve Ekström kärnan i den generation formgivare som gjorde begreppet "Scandinavian Modern" känt över världen. Med ett skarpt öga ritade han Swedeses möbler, huvudkontoret, logotypen, fotograferade, gjorde katalogerna, julkorten (med egenhändigt författade dikter). Bäst känd ur Yngve Ekströms stora produktion är vilfåtöljen Lamino från 1956, som fortfarande tillverkas och säljs över hela världen. Lamino utsågs 1999 av tidskriften Sköna Hem till århundradets svenska möbel.

 

Swedeses möbler är gjorda för att hålla länge. Man har därför valt att lämna hela 5 års garanti på sina produkter. Swedeses garanti gäller för defekter i möbelns material och arbete under följande förutsättningar: Eventuella returer och reklamationer ska lämnas in med kvitto till återförsäljaren inom 60 månader från leveransdatum. Slitage orsakat av normal användning, naturliga variationer i trä, läder, fårskinn eller andra naturliga material är inte defekter. Swedese ansvarar inte för felaktig eller ovarsam användning av möbeln, otillräckligt underhåll eller felaktig montering från köparens sida – och inte heller för direkta eller indirekta konsekvenser av detta. Var rädd om din möbel, så håller den en livstid.

Lamino Fårskinn Kampanj

Fåtölj

11.190:-
Ord. pris: 12.430:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Swedese
 • Mått:

  Bredd: 70 cm
  Djup: 78 cm
  Höjd: 101 cm
 • Design:

  Yngve Ekström
 • Material:

  Skiktlimmat och formpressat fanér i bok eller ek. Fårskinn.
 • Leveranstid:

  Lagervara (Vissa utföranden ca 4-5 veckor)
 • Tillbehör:

  Köp till nackkudde
 • Prod. id.:

  9790
Passar bra till
Visa fler produkter
Liknande produkter