Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan

Välj tyg/läder

 

Produktbeskrivning

Pernilla från Dux har sittelement av bok med en bärande väv av slitstarkt linnetyg. Plymåer stoppade med polyeter och fiberfill, och stativ i skiktlimmad bok.


Vilstolen Pernilla är en Bruno Mathsson klassiker som lanserades 1943. Fåtöljen är gjord i böjträ och ger med sin skulpturliknande form och anatomiska konstruktion en sittkurva som gör sittandet till en passiv aktivitet. Pernilla utvecklades under 40-talet på olika sätt med bland annat ett annat vinklat nackstöd och ett fotstöd i en ny utformning, varianter som kallas Pernilla 2 och 3. De tidiga exemplaren av Pernilla är tillverkade av Carl Mathsson i Värnamo medan de senare är gjorda av Bruno Mathsson international. 1969 lanserades en bekvämare version av Pernilla med klädda armstöd och knapphäftad klädsel. Denna modell kallas modell 69.

 

Denna fåtölj kommer som standard med bärande väv/baksida i det naturfärgade linnetyget Flax 21. För önskemål om annat utförande var vänlig att ange detta i meddelandefältet när du lägger din order. 

DUX

Sedan 1926 är företaget privatägt av familjen Ljung. Hela sortimentet tillverkas av material valda med omsorg om såväl miljö som hållbarhet och många av sittmöblerna är försedda med den välkända DUX-spiralen. Spiralsystemet är konstruerat för att ge maximalt stöd utan att tappa i följsamhet. Den patenterade DUX-spiralen garanterar att din möbel behåller spänsten i många år. I DUX möbler och sängar förenas modern design med inre värden i form av förstklassiga material och gediget hantverk. Lång erfarenhet i kombination med ny teknologi garanterar kvalitet och att du får det stöd och den komfort du behöver. Upplev känslan med DUX.

Pernilla 69

Fåtölj

22.990:-
Ord. pris: 22.990:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  DUX
 • Mått:

  Bredd: 85 cm
  Djup: 90 cm
  Höjd: 99 cm
  Sitshöjd: 40 cm
 • Design:

  Bruno Mathsson
 • Material:

  Plymåer med polyeter och fiberfill, stativ i skiktlimmad bok
 • Leveranstid:

  Beräknad leverans ca 4–8 veckor
 • Prod. id.:

  15043
Passar bra till
Visa fler produkter
Liknande produkter