Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan
Välj utförande
Sadelgjord svart
9.800:-
Linnegjord ljus
9.800:-
Linnegjord natur
9.800:-
Läder natur
13.780:-
Läder svart
15.600:-

Produktbeskrivning

Fåtöljen Eva formgavs av Bruno Mathsson redan 1941 och är en klassisk fåtölj med skön sittkomfort. Den har sitsdel av massiv björk samt armstöd och underrede av böjlimmad bok. Denna fåtölj går att få i flera olika utföranden. 


Bruno Mathsson studerade noga sittandets mekanik. Han provade till exempel att sätta sig i en snödriva för att kunna studera det avtryck hans kropp gjort – allt för att skapa en perfekt sittkurva. Han experimenterade även med böjlimningstekniken vilket gav honom möjligheten att uppnå en stark och tålig konstruktion med vackra detaljer utan att konstruktionen blev klumpig.

 

Eva finns även utan armstöd.

Bruno Mathsson International

Bruno Mathsson International är företaget som för en av Sveriges internationellt mest kända formgivares kulturarv vidare. Under detta varumärke så har flera av Mathssons mest kända alster samlats. Bo och Dan, som driver Bruno Mathsson International AB, är söner till Henry Thelander som arbetade sida vid sida med Bruno Mathsson i över 40 år.

Eva med Armstöd Läder svart

Fåtölj

15.600:-
Ord. pris: 15.600:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Bruno Mathsson International
 • Mått:

  Bredd: 60 cm
  Djup: 71 cm
  Höjd: 82 cm
  Sitthöjd: 34 cm
 • Design:

  Bruno Mathsson
 • Material:

  Sitsdel av massiv svartbetsad björk, underrede och armstöd av böjlimmad svartbetsad bok, sits av flätade läderremmar (vegetabiliskt garvade)
 • Leveranstid:

  Beräknad leverans ca 4–6 veckor
 • Prod. id.:

  50550 / 50548
Visa fler produkter
Liknande produkter