Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan
Välj utförande
Matt svart
4.495:-

Produktbeskrivning

Bellevue AJ3 bordslampa från &Tradition. Det var en tid av upplysning. En tid för en ny syn på mänskligt liv, ett genombrott för funktionalismen. Det var 1929. Detta var även året för kraschen på Wall Street. Men allt var inte mörkt. Kriser tenderar till att öka kreativiteten och inom arkitektur och design var sinnena fria. Det överflödiga och onödiga togs bort och ersattes av industriella, enkla lösningar. Fokus var nu på det som var rationellt och funktionellt för den fria människan. Arne Jacobsen fick sitt genombrott det året. När de var nyutexaminerade från Konstakademien designade Jacobsen och hans vän Flemming Lassen "Framtidens Hus" för en utställning i Köpenhamn. Följt av ett antal andra banbrytande projekt var det detta som introducerade modern arkitektur i Danmark. "Framtidens Hus" behövde framtidens ljus och så kom det sig att Arne Jacobsen formgav Bellevue. Utställningshuset blev en kreativ lekplats, precis som Barcelonapaviljongen av Mies van der Rohe. Här kunde Jacobsen utveckla nya idéer och experimentera med ljus. "Framtidens Hus" var runt och uppdelat med skarpa, raka linjer. På samma sätt kombinerar Jacobsens Bellevuelampor raka och rundade former. Och mer än någonting annat är lamporna enkla, funktionella och flexibla. Bellevue bär omisskännliga kännetecken av Arne Jacobsens design.

Bellevue skapades när det hela började. När världen var öppen. När Jacobsens genialitet var som fräschast. När funktionalismen föddes och ljuset fortfarande var tydligt.

&tradition

&tradition tillverkar armaturer med formgivning som kombinerar det nordiska arvet med samtida design. Som namnet antyder så är tradition en stor del av företagets identitet. Bland formgivarna hittar vi storheter som Verner Panton och Arne Jacobsen, men även flera av morgondagens talanger. Mottot är enkelt, kvalitet är tidlöst. I &traditions produkter möter hantverk konst och form kombineras med funktion på ett ypperligt sätt. Den kanske mest kända av företagets lampor är Verner Pantons Flowerpot som finns i ett flertal olika utföranden.

Bellevue AJ3 Matt svart

Bordslampa

4.495:-
Ord. pris: 4.495:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  &tradition
 • Mått:

  Fot: Ø: 19,5 cm
  Lampa: Höjd: 51,4 cm
  Djup: 58 cm
 • Design:

  Arne Jacobsen
 • Material:

  Lackerad aluminiumskärm, stålstativ
 • Leveranstid:

  Ca 2-10 dagar
 • Dimmer:

  Nej
 • Ljuskälla/ sockel:

  1x E27 max 60W alt. 12W lågenergi
 • Ljuskälla ingår:

  Nej
 • Kabel:

  Ca 3m, textil
 • Prod. id.:

  19868 / 19866

Produktskiss

Passar bra till
Visa fler produkter
Liknande produkter