Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan
Välj utförande
Vit ek/Varmförzinkat stativ
12.600:-
Oljad ek/Grönt stativ
11.300:-
Oljad ek/Varmförzinkat stativ
11.700:-
Teak/Varmförzinkat stativ
13.500:-

Lägg till dyna

Produktbeskrivning

Grythyttans Soffa 6 ritades i mitten av 50-talet av Örjan Lindqvist. Möblerna tillhör Klassikerserien och finns med mörkgrönt stativ och trädetaljer i lackad ek eller varmförzinkat stativ och trädetaljer i vitlackad ek.

 

Ladda ner Grythyttans skötselråd här. 

Grythyttan Stålmöbler

Familjen Lindqvist i Grythyttan har gått från hästskor till stålmöbler. Smeden Carl Lindqvist började 1895 tillverka hästskor. Hans smide blev mycket eftertraktat i bygden eftersom kvalitetstänkandet var stort redan då. Sonen Artur följde sedan i faderns fotspår men drevs av visioner som låg bortom det traditionella smidet.

 

Arturs idéer inspirerades av "funkisens" tanke; att skapa funktionella och vackra ting i människors vardag. Till Stockholmsutställningen 1930 ritade och tillverkade Artur den numera klassiska stolen A2 av hästskostål. A2-stolen följdes upp med ett fullt möbelprogram för trädgården. Under 40- och 50-talet växte Grythyttan Stålmöbler i popularitet och Arturs son Örjan tog över driften. Möblerna blev synonyma med kvalitet och tradition och hur många har inte gungat i en A2 i mormors trädgård.

 

Idag är det fjärde generationen Lindqvist genom Karl som driver företaget i samma anda. Farfar Arturs gamla devis känns ständigt aktuell "Då ni köper Grythyttans sommarmöbel är Eder möbelfråga löst för många år framåt".

Soffa 6 Vit ek/Varmförzinkat stativ

Soffa

12.600:-
Ord. pris: 12.600:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Grythyttan Stålmöbler
 • Mått:

  Bredd: 140 Djup: 46 Höjd: 86 CM
 • Design:

  Örjan Lindqvist
 • Material:

  Varmförzinkat stativ, vitlackad ek
 • Leveranstid:

  Oviss leveranstid
 • Övrigt:

  Stapelbar
 • Prod. id.:

  268 / 267
Komplettera med
Passar bra till
Visa fler produkter
Liknande produkter