Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan
Välj utförande
Furu/Grönt stativ
6.800:-
Oljad ek/Grönt stativ
7.650:-
Oljad ek/Varmförzinkat stativ
7.690:-
Teak/Varmförzinkat stativ
10.500:-

Lägg till dyna

Produktbeskrivning

Soffa 5 från Grythyttan är en bekväm vilobänk med plats för många, perfekt vid uteplatsen eller vid bryggan. Soffa 5 tillhör Klassikerserien, är stapelbar och går att få i oljelaserad furu eller klarlackad/oljad ek med mörkgrönt stativ eller teak med varmförzinkat stativ.

 

Observera att till säsongen 2017 har Grythyttan infört en ny, naturell kulör på den oljade furun. Man har tagit bort det gula pigment som man tidigare hade i oljan. Trädelarna får en naturlig och ljus färg. Den är behandlad i två steg för bättre skydd. Oljorna är vattenbaserade och innehåller bla. UV- samt svampskydd. Träet kommer gulna något av solen och mörkna naturligt med tiden. 

 

Ladda ner Grythyttans skötselråd här. 

Grythyttan Stålmöbler

Familjen Lindqvist i Grythyttan har gått från hästskor till stålmöbler. Smeden Carl Lindqvist började 1895 tillverka hästskor. Hans smide blev mycket eftertraktat i bygden eftersom kvalitetstänkandet var stort redan då. Sonen Artur följde sedan i faderns fotspår men drevs av visioner som låg bortom det traditionella smidet.

 

Arturs idéer inspirerades av "funkisens" tanke; att skapa funktionella och vackra ting i människors vardag. Till Stockholmsutställningen 1930 ritade och tillverkade Artur den numera klassiska stolen A2 av hästskostål. A2-stolen följdes upp med ett fullt möbelprogram för trädgården. Under 40- och 50-talet växte Grythyttan Stålmöbler i popularitet och Arturs son Örjan tog över driften. Möblerna blev synonyma med kvalitet och tradition och hur många har inte gungat i en A2 i mormors trädgård.

 

Idag är det fjärde generationen Lindqvist genom Karl som driver företaget i samma anda. Farfar Arturs gamla devis känns ständigt aktuell "Då ni köper Grythyttans sommarmöbel är Eder möbelfråga löst för många år framåt".

Soffa 5 Furu/Grönt stativ

Soffa

6.800:-
Ord. pris: 6.800:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Grythyttan Stålmöbler
 • Mått:

  Bredd: 190 Djup: 52 Höjd: 77 CM
 • Design:

  Artur Lindqvist
 • Material:

  Grönlackat stål/oljad furu
 • Leveranstid:

  Lagervara med reservation för slutförsäljning
 • Övrigt:

  Stapelbar
 • Prod. id.:

  262 / 261
Komplettera med
Passar bra till
Visa fler produkter
Liknande produkter