Fri frakt inom Sverige

VARUKORG (0)
Summa inkl. moms: :-
 
Stäng/Fortsätt
Till kassan
Välj utförande
125 cm
5.020:-
155 cm
5.210:-
185 cm
6.050:-

Välj utförande på gavlar

Välj utförande på rygg- och sittribbor

Produktbeskrivning

Soffa Byarum från svenska Byarums Bruk. Modellen kommer ursprungligen från 1860-talet och kallades för stationssoffan. Anledningen till detta smeknamn var att en sådan stod vid var och varannan järnvägsstation. Den dekorativa soffan gav de resande möjligheten att sätta sig ner och vila en stund.

Byarums Bruk

Småländska Byarums Bruk tillverkar park- och trädgårdsmöbler, planteringskärl, produkter för stadsrummet med mera. Allt i sandformat gjutgods. Produktionen på Byarum består av en blandning av klassiska modeller och modern design. Den äldsta modellen är daterad 1780, den senaste är helt ny. Så idag tillverkar Byarum produkter som formgivits under fyra sekel, och alla produkter tillverkas på gjuteriet i Byarum.

Gjuteriet på Byarum arbetar uteslutande efter äldre, hantverksmässiga metoder, så kallad råsandformning. Det betyder att de för varje detalj som ska gjutas gör en form av natursand och vatten utan kemiska bindemedel. Därefter fylls formen med smält metall, och det gjutna stycket framträder. På detta sätt blir varje gjuten detalj unik. Byarums Bruk använder enbart återvunnen aluminium, som sparar på energi och därmed miljön.

Metoden att gjuta i järn utvecklades i Kina före Kristi födelse. Långt senare fann kunskapen vägen till Europa. Under andra hälften av 1700-talet nådde England en världsledande ställning och under 1800-talet utvecklades Sverige till en ledande gjuterination. Det är detta arv som Byarum för vidare, samtidigt som de i samarbete med formgivare och konstnärer tar fram nya produkter för park och trädgård.

Byarum 125 cm

Soffa

5.020:-
Ord. pris: 5.020:-

Produktinformation

 • Varumärke:

  Byarums Bruk
 • Mått:

  Bredd: 125 cm
  Djup: 60 cm
  Höjd: 76 cm
  Sitthöjd: 40 cm
 • Design:

  Byarums Bruk
 • Material:

  Sandgjuten aluminium, trä
 • Leveranstid:

  3-4 veckor
 • Övrigt:

  Vikt: 23 kg
 • Prod. id.:

  17468 / 17465
Passar bra till
Visa fler produkter
Liknande produkter